fbpx
0.1 C
Budapest
kedd, január 26, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Michael Bay produkciós cége leáll a horror remakek gyártásával

Michael Bay produkciós cége leáll a horror remakek gyártásával

Michael Bay produkciós cége – a Platinum Dunes – többnyire a Hang nélkül nem várt kritikai és pénzügyi sikerének köszönhetően merőben más irányt fog venni a közeljövőben a horror filmek terén. A cég ugyanis várhatóan felhagy majd a horror remakek gyártásával. A Platinum Dunes első remakje, a Texasi láncfűrészes 2003-ban került bemutatásra. A Marcus Nispel által rendezett alkotás hatalmas siker volt, alig 9 milliós büdzséből, 108 milliós bevételt termelt. Ezen felbuzdulva a következő években olyan klasszikus horror filmeket gondoltak újra, mint a Rettegés háza, a Péntek 13, valamint a Rémálom az Elm utcában.

Ezek a filmek bevételi szempontból nagyon sikeresek voltak, de kritikailag koránt sem. Az utóbbi években azonban a cég elkezdett saját ötletek alapján készült horror filmeket is gyártani. Ezek közül a legnagyobb sikereket az Ouija és a Bűn éjszakája széria epizódjai érték el. De rajtuk is túltehet majd a Hang nélkül című thriller, ami egészen elképesztő, 50 milliós nyitóhétvégét produkált az Egyesült Államokban. A Paltinum Dunes társalapítója, Brad Fuller a nem várt sikert követően az alábbi bejelentést tette:

Eleget rebootoltunk/remakeltünk már. Szinte az összes horror klasszikust újragondoltuk. A jövőben éppen ezért nem szeretnénk ezzel foglalkozni.

A cég másik társalpítója, Andrew Form pedig az alábbival egészítette ki a bejelentést:

Cégünk folymatosan kutatja azokat az eredeti ötleteket, amiket érdemes filmre vinni. És az, hogy ezeket megtaláljuk kiemelten fontos számunkra.


Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB