fbpx
-0.8 C
Budapest
kedd, január 26, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Mégsem teljesen halott a Universal szörnyuniverzuma?

Mégsem teljesen halott a Universal szörnyuniverzuma?

A Universal univerzum építése még a DC-jénél is sokkal nehézkesebben indult. Az eddig bemutatott két filmjük (Az ismeretlen Dracula, A múmia) egyaránt hatalmas bukás lett, mind pénzügyi, mind pedig kritikai szempontból. A múmia siralmas fogadtatása után a stúdió azonnal felfüggesztette a következő szörnyuniverzumhoz tartozó alkotás, a Frankenstein menyasszona munkálatait. Ezek után a sorozat meghatározó emberei Alex Kurtzman (A múmia rendezője) és Chris Morgan (a Frankenstein menyasszonya írója) azonnal távoztak a Universal-tól, őket pedig később Ed Solomon (a Láthatatlan ember írója) is követte. Ez végleg beverte az utolsó szöget a Dark Universe névre keresztelt franchise koporsójába.

De most úgy tűnik újra életjelet adott magáról a szörnyuniverzum! Még a múlt héten tett közzé egy képet Twitter profilján Robert Vargas, Los Angeles-i művész, amin a Universal egyik főnöke, Holly Goline is rajta volt, a háttérben egy hatalmas Dracula poszterrel egyetemben. A kép alá pedig ezeket írta:

Remek megbeszélésen vagyok túl a csodálatos Dark Universe csapat tagjaival. Szeretném megköszönni Holly Goline és Crash vendégszeretetét. Alig várom a további együttműködést a Universal stúdióval. Szörnyes dolgok vannak készülőben…

Ezzel ha nem is hivatalosan, de megerősítést nyert, hogy a Dark Universe valóban nem halt el teljesen csak jelen pillanatban nagymértékű átdolgozáson esik át. Az is könnyen elképzelhető, hogy az Ismeretlen Drakulához hasonlóan a stúdió a Múmia című filmet is törli az univerzumból és csak a következő filmjükkel indítják azt hivatalosan útjára.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB