fbpx
-2.6 C
Budapest
szombat, január 16, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Mégsem lesz “Legjobb népszerű” filmnek járó díj a 2019-es Oscaron!

Mégsem lesz “Legjobb népszerű” filmnek járó díj a 2019-es Oscaron!

Az Akadémia néhány hete jelentette be, hogy haladni szeretnének a korral, ezért jövőre friss kategóriával jelentkeznek. Ezt az új elismerést pedig nem más kaphatta volna meg, mint az adott filmes idény legjobb, népszerű filmje. Az Akadémia tagjait a bejelentés után hatalmas gyűlőlet cunami árasztotta el. A mozi rajongók nagy része ugyanis nem értette mit is takar pontosan ez a kategória. Kik lehetnek annak jelöltjei? És, hogy ez a díj ugyanakkora művészeti értékkel bír-e majd, mint a “hagyományos” Oscar-díj? Nos, a ma napvilágot látott hírekből arra lehet következtetni, hogy a döntéshozók sem gondoltak bele ezekbe a dolgokba és elhamarkodott döntést hoztak. Az ötletet ugyan nem törölték el teljesen, de az már egészen biztos, hogy jövőre még nem vezetik be a “Legjobb népszerű film” kategóriáját, ugyanis annak, ahogy fogalmaztak: “jobban kidolgozottnak” kell lennie. Az Akadémia elnöke pedig az alábbiakat fűzte a történethez:

Az új kategória bejelentését követően kétségkívül sok bírálatot kaptunk, ezért mi is beláttuk, hogy ezzel kapcsolatban további tárgyalásokra és finomításokra lesz szükség. Az elmúlt években is rengeteg változtatást eszközöltünk – ahogy idén is – és ezt a jövőben is folytatni fogjuk, de szeretnénk mindezt a lehető legtiszteletre méltóbb módon tenni.

Véleményünk szerint izgalmas lett volna látni, hogyan küzdenek meg egymással az idei év olyan blockbusterei, mint a Fekete Párduc, a Bosszúállók: Végtelen háború, vagy a Ready Player One.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB