fbpx
-4.2 C
Budapest
vasárnap, január 17, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Még most is rekordokat döntöget a Hihetetlen család folytatása

Még most is rekordokat döntöget a Hihetetlen család folytatása

14 évvel ezelőtt a Hihetetlen család első része nem csak pénzügyi, de kritikai szenzációnak is számított. 633 millió dolláros világszintű bevétele melett, ugyanis sikerült bezsebelnie a legjobb animációs filmért járó Oscar-díjat is. A folytatás jó eséllyel jövőre szintúgy bezsebelheti majd a díjat, az viszont már most biztos, hogy a Hihetetlen család 2 pénzügyileg majdnem kétszer akkora siker, mint amekkora elődje volt. Arról már mi is cikkeztünk, hogy átlépte az 1 milliár dolláros álomhatárt és, hogy a Pixar stúdió eddigi csúcstartóját, a Szenilla nyomában-t is sikerült leköröznie a Parr családnak. Most pedig, két és fél hónnappal mozis pályafutásuk megkezdése után újabb rekordot tudhatnak magukénak.

Összetettben ugyan még mindig a Végvarázs vezet 1.3 milliárd dolláros világszintű bevétellel, de a Hihetetlen család 2 Amerikában már didalmaskodott Elzáék felett. Ott ugyanis a hétvégén átlépték a 600 millió dolláros bevételt. Ez pedig új rekord, hiszen a filmtörténelem során még egyetlen animációs alkotásnak sem sikerült megugrania ezt az összeget. Amerikában novemberben jelenik meg a film házimozis forgalmazásban, tehát pár milliót addig még bezsebelhetnek Parr-ék, amivel megcsíphető lesz az 1.2 milliárdos összbevétel is számukra, azonban a Jégvarázs számainak megdöntése, ezzel együtt pedig a legtöbb bevételt termelő animációs film címének megszerzése csak álom marad számukra.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB