fbpx
-4.2 C
Budapest
vasárnap, január 17, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Matt Reeves érdekes információkat árult el a különálló Batman filmről

Matt Reeves érdekes információkat árult el a különálló Batman filmről

A különálló Batman film joggal vonulhatna be a filmtörténelembe, mint az egyik legnehezebben elkészülni akaró alkotás. A DC/Warner már a Batman Superman ellen című film előtt elkezdte tervezni a szóló Batman filmet, ami több évvel ezután is még csak a forgatókönyvírási fázisnál tart. Mivel a stúdió nagyon elégedett volt a Worlds of DC köpenyes igazságosztóját életre keltő Ben Affleck alakításával és korábbi rendezői munkásságával (Az Argo akció, Tolvajok városa), ezért azt szerették volna, ha ő vezényli le a filmet. De a Batman Superman ellen egyhangúan lehúzó kritikáit követően Affleck elbizonytalanodott a karakter jövőjét illetően, ezért passzolta annak rendezői posztját. Ezt követően került a képbe nem is oly régen Matt Reeves (Cloverfield, A majmok bolygója: Forradalom), aki nem csak a rendezői, de a forgatókönyvírói szerepkört is magára vállalta. Utóbbival egyébként szépen halad, amelyről az alábbiakat mesélte, a /Film interjújában:

Jelenleg azon munkálkodom, hogy az elkövetkező néhány hétben végezzek vele. Most csak a forgatókönyvre koncentrálok, ahogy itt végeztem rögtön megyek is vissza írni.Reeves ezek után azt is hozzá tette, hogy a pletykák és annak ellenére, hogy Frank Miller, Batman: Year One című képregénye az egyik személyes kedvence, maga a film NEM azt veszi majd alapul. Sőt, sem a Batman Superman ellen-re, sem pedig a Nolan féle Batman-trilógiára sem fog hasonlítani:

Mélyre ástam magam a kedvenc képregényimben, hogy ihletet gyűjtsek, de a Nolan filmeket semmilyen szinten nem fogom megidézni. Azon dolgozom, hogy valami nagyon Batman-eset alkossak, de közben friss és menő is legyen a végeredmény.

Az interjú végén pedig még egy igazán izgalmas hírrel szolgált Reeves. A rendező ugyanis elárulta, hogy Ben Affleck továbbra is érdeklődést mutat a film iránt, mint színész és az sincs kizárva, hogy szerepelhessen benne. Ez már csak azért is meglepő hír, mert Affleck folyamatosan változtatja az álláspontját Batman újbóli eljátszását illetően, valamint azért is, mert az eddigi hírek alapján a pályája elején járó, fiatal Batman-ről szólhat majd a film. Reeves ezt azzal kommentálta a /Film interjújában, hogy nincs kizárva annak lehetősége, hogy a fiatal Batman mellett valamilyen formában az idősebb is felbukkanjon. 

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB