fbpx
12.1 C
Budapest
csütörtök, január 21, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Másik stúdióhoz kerültek a Sin City jogai

Másik stúdióhoz kerültek a Sin City jogai

Frank Miller kultikus képregényének jogait eddig a Weinstein Company birtokolta, de a stúdió egyik alapítója és fejese, Harvey Weinstein többredbeli szexuális zaklatással kapcsolatos bűntettei miatt, a céget feldarabolták és eladták. Ezzel együtt pedig több, híres filmjüknek a jogai is eladó sorba kerültek. A legnagyobb érdeklődés ezek közül talán a Sin City jogait övezte, amit végül a Lantern Capital Partners-nek sikerült megkaparintania, miután a Weinstein Company java részét felvásárolták 289 millió dollárért. Ezzel olyan filmek jogait is sikerült megszerezniük, mint a Horrorra akadva 4-5., a Piranha 3D és 3DD, az Oscar-díjat nyert Némafilmes, vagy Quentin Tarantino az utóbbi 10 évben készült alkotásai.

A filmes adaptációk készítése mellett egyébként a stúdiónak arra is lehetősége lehet a jövőben, hogy TV-sorozatként gondolják újra Frank Miller képregényeit. Erre már a néhány éve is voltak törekvések, de a Sin City: Ölni tudnál érte című folytatás csúfos bukása (65 milliós költségvetés mellett mindössze 39 milliós világszintű bevétel) után inkább elvetették ezt az ötletet. Azonban most, hogy Lantern Capital Partners stúdióhoz kerültek a jogok újra van esély arra, hogy egy új Sin City mozifilmet és/vagy TV-sorozatot kapjunk. Ezzel kapcsolatban természetesen még nem érkezett hír, de remélhetőleg már csak idő kérdése a bejelentés. Elvégre hülyék lennének nem kezdeni valamit az egyik legismertebb és talán legnagyobb rajongótáborral bíró címükkel a tarsolyukban. Hiszen annak ellenére, hogy a folytatás bukás lett, az első Sin City film korrekt bevételt termelt és a képregény rajongók is egy emberként imádják az alapjául szolgáló műveket.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB