fbpx
5.8 C
Budapest
csütörtök, február 25, 2021
Kezdőlap Film Hírek Már majdnem kész az önálló Doctor Doom film forgatókönyve

Már majdnem kész az önálló Doctor Doom film forgatókönyve

A Fox stúdió égisze alatt eddig készült három Fantasztikus négyes film finoman szólva sem sikerült épp a legjobban. A Tim Story által rendezett első két film még szórakoztató volt a maga módján és többé kevésbé sikeres is, de a 2014-ben bemutatott reboot teljes káosz lett, amely nem csak koncepciótlansága és összecsapottsága miatt haragította magára a rajongókat. A legtöbb fan ugyanis nem ezeket, hanem hőn szeretett antagonistájuk meggyalázását sérelmezték leginkább. És ez teljes mértékben érthető is. Victor von Doom, azaz Doctor Doom a képregényekben egy meglehetősen komplex és jól kidolgozott karakter, a legutóbbi film azonban végtelenül leegyszerűsítette jellemét.

Ezt a hibát igyekszik most kijavítani a Fox és egyelőre úgy tűnik, hogy jó irányba haladnak. A film forgatókönyvírójának (és vélhetően rendezőjének is) a meglehetősen tehetséges Noah Hawley-t szerződtették, aki nemrég friss információkkal szolgált azzal kapcsolatban, hogy jelen pillanatban, hogy áll az alkotás:

Megírtam a forgatókönyvet, amit én és a stúdió egyaránt imádtunk, de még van mit javítgatnom rajta.

Noah Hawley (Fargo-széria, Légió sorozat) szavaiból tisztán látszik, hogy a stúdió komolyan gondolja az önnálló Doctor Doom filmet, ennek ellenére koránt sem biztos, hogy bármi lesz is a produkcióból. A Fox ugyanis tavaly eladó sorba került, amire most a Disney és a Comcast is licitál. Így, a stúdió jelenleg tervezés alatt álló filmjei – a Doctor Doommal egyetemben – bizonytalan lábakon állnak és elkészültük nagyban függ attól, hogy végül melyik másik óriávállalat vásárolja fel a jogokat. A Disney/Marvel ugyan nagyon örülne a Fantasztikus négyes jogainak, de koránt sem biztos, hogy egy önálló Doctor Doom filmet is szívesen elkészítenének.


Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB