fbpx
15.1 C
Budapest
péntek, február 26, 2021
Kezdőlap Film Hírek Már első hétvégéjén nagyot kaszált a Queen mozi

Már első hétvégéjén nagyot kaszált a Queen mozi

Egész szép eredményeket könyvelhetett el magának Hollywood ezen a hétvégén, ami elsősorban a Rami Malek főszereplésével készült Queen éltrajzi filmnek, a Bohém rapszódiának volt köszönhető. Az 52 millió dollárból készült zenés, életrajzi alkotás ugyanis 50 millió dollárral nyitotta meg mozis pályafutását, amivel tulajdonképpen már most kijelenthető, hogy hatalmas sikernek néz elébe a botrányos körülmények között készült film. Egy nem blockbuster produkcióhoz mérten pedig még nagyobb szenzáció ez az összeg. Ami viszont még ennél is durvább az az a további 92 millió dollár, amit a világ többi részéről folyt be az első hétvégén. Ezzel összen 142 millió dollárnál tart a Bohém rapszódia, ami már most háromszoros hasznot jelent a stúdiójának.

Azonban a Disney-nél valószínűleg nem örülnek ennyire. Az általában mindig nagyot kaszáló stúdió, most az év egyik legnagyobb bukását produkálta, annak ellenére is, hogy az általunk finanszírozott, A diótörő és a négy birodalom a második helyen nyitott. Számokban kifejezve ez, 20 milliós első hétvégét jelent a 125 millióból készült fantasy-nak. Ez alapján hasonló buktának néz elébe, mint a két évvel ezelőtti Alice Tükörországban, vagy az idén bemutatott Időcsavar. A harmadik helyet szintén egy új bemutató, a Nobody’s Fool című komédia csípte meg 14 millió dollárral. Az előző heti első helyezett, a Halloween ennek (is) köszönhetően az ötödik helyre csúszott vissza, de nincs oka panaszra, hiszen a 10 millióból készült horror folytatás már átlépte a 150 millió dolláros bevételt.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB