fbpx
-2.1 C
Budapest
hétfő, január 18, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Már a Marvel is tárgyal a Disney-vel James Gunn érdekében

Már a Marvel is tárgyal a Disney-vel James Gunn érdekében

Újabb fordulatra ébredtünk a James Gunn vs. Disney ügyben. Akik véletlenül kimaradtak volna a közel egy hónap eseményeiből, azoknak elmondjuk, hogy jó 10 évvel ezelőtt a Galaxis őrzői-filmekkel hírnevet szerző Gunn ízléstelen és poénosnak szánt bejegyzéseket tett közzé Twitter oldalán. Ezekben olyan érzékeny témákkal próbált humorizálni, mint a pedofília és a nemi erőszak. Természetesen mivel az elmúlt 10 évben megkomolyodott ezeket a bejegyzéseket ő is kínosnak találta ezért törölte. Azonban egy “jóakarója” ezeket lementegette és miután Gunn szavakkal nekiment Donald Trump elnöknek ezek a Tweet-ek elárasztották a netet. Erre a Disney szinte azonnal reagált és kirúgta a rendezőt, mondván múlt béli tettei nem összeegyeztethetőek a cég családbarát nézeteivel. Itt jegyezném meg, hogy legnagyobb sztárjuk, Robert Downey Jr. kőkemény drogos volt a múltban és többször ült már börtönben is emiatt. Nem mintha ezzel baj lenne, imádom Downey Jr.-t, de érdekes látni, hogy a cégnél mi fér és mi nem fér bele.
Gunn mellett természetesen a Galaxis őrzői-filmek nagyjából összes szereplője kiállt. De az egeres céget ez sem hatotta meg. Ezután olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy a Disney nem hajlandó James Gunn forgatókönyvéből dolgozni, ám ezt később megcáfolták. Ebből adódik a kérdés, hogy a stúdió miért érzi úgy, hogy rendezőként nem, de forgatókönyvíróként alkalmazza Gunn-t. Ez szúrt szemet többek között a Disney alá tartozó Marvel stúdiónak is, akik háttértárgyalásokba kezdtek anyavállaltukkal, a rendező visszavételét illetően. A források szerint a Marvel-filmek atyaúristene, Kevin Feige is nem tetszését fejezte ki az üggyel kapcsolatban és bevédte Gunn-t, szóval kemény tárgyalások elé nézhetünk. Valószínűleg a Disney fejesei nem is gondolták, hogy meggondolatlan és elhamarkodott döntésükkel mi zúdúl majd a nyakukba.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB