fbpx
10.8 C
Budapest
szombat, január 23, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Már a közönségfilmek is nyerhetnek Oscar-díjat!

Már a közönségfilmek is nyerhetnek Oscar-díjat!

A Oscar-díj közel 100 éves történelmében rengeteg kategória jött és ment, ma pedig egy újabbal lettünk gazdagabbak. Az akadémiai tagok ugyanis érezték, hogy kezd eljárni felettük az idő és szükség van az újításra. Ennek köszönhetően megszavaszták, hogy a jövő évi díjátadón már az év legjobb “közönségfilmje” is nyerhessen díjat. Az újításnak már rég itt lett volna az ideje, na de jobb később, mint soha. Így jövőre egy díjért már biztosan ringbe szállhatnak az olyan idei közönség kedvenc látványfilmek, mint a Fekete Párduc, a Ready Player One, a Mission: Impossible – Utóhatás, vagy bármely más idén bemutatott alkotás.

Ezeknek a filmeknek eddig csak technikai (vizuális effektusok, hang, vágás, smink) kategóriában lett volna esélyük nyerni, de már akár ezek a könyedebb hangvétellel rendelkező  alkotások is büszkélkedhetnek majd az év legjobb filmje kitüntetéssel. Hogy pontosan mi kell ahhoz, hogy egy film jelölést gyűjthessen be a “Legjobb közönségfilm” kategóriában azt még nem tudni, de remélhetőleg hamarosan erre is választ kapunk, ahogy arra is, hogy hány alkotás kerülhet jelölésre a kategórián belül. Az Akadémia egyébként legutóbb közel 20 éve, 2001-ben vezetett be egy új csoportot ami nem más volt, mint a “Legjobb animációs film” kategóriája. Továbbá azt is tervezik, hogy 2020-ra a négy órára nyújtott show hosszát megpróbálják lenyomni három óra környékére.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB