fbpx
-1 C
Budapest
csütörtök, február 25, 2021
Kezdőlap Box Office M. Night Shyamalan új filmje jobban nyithat az amerikai mozikban, mint az...

M. Night Shyamalan új filmje jobban nyithat az amerikai mozikban, mint az Aquaman!

Kétség sem fér hozzá, hogy a jövő hónap legjobban várt filmje, a 2000-es Sebezhetetlen és a két évvel ezelőtti Széttörve közös folytatása, ami az Üveg címet viseli. Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy az amerikai box office szakértők nagyobb első hétvégi bevételt jósolnak neki, mint amennyivel a DC szuper látványos képregényadaptációja, az Aquaman (67 millió dollár) nyitott egy héttel ezelőtt. A legoptimistább becslések szerint, ugyanis az Üveg 70-75 millióval kezdheti meg pályafutását Amerikában, de még a legóvatosabbak is minimum 60-65 millió dolláros nyitányt jósolnak neki.

És végül akármelyik becslés is válik valóra, az már biztos, hogy a 20 millióból készült thriller folytatás, már az első hétvégéje után komoly profitot fog termelni a stúdiónak. Emellett pedig szinte az is biztosra vehető, hogy ez lesz Shyamalan legjobban nyitó filmje, a 2002-es Jelek előtt, ami 60 millióval indult el és meg sem állt 408 millió dollárig. A legalább 60 milliós első hetvége azt is jelentené egyben, hogy január hó második legerősebben kezdő alkotása lenne a Clint Eastwood által rendezett Amerikai mesterlövész (89 milliós első hétvége) után. Shyamalan-ra amúgy is ráférne már az igazán nagy siker hiszen a 2000-es évek közepe óta filmjei folyamatosan bukdácsolnak a pénztáraknál, kivétel ezalól a Széttörve, ami 9 milliós költségvetés mellett 278 milliót jövedelmezett. Az Üveg ezzel szemben már 20 millióból készült, de ha sikerül 75 milliós első hétvégét produkálnia és a viszhang is jó lesz, akkor könnyen lehet, hogy világviszonylatban megszorongthatja a rendező eddigi legsikeresebb filmjét, a Hatodik érzéket is.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB