fbpx
15.1 C
Budapest
péntek, február 26, 2021
Kezdőlap Film Hírek Kész a Vaksötét folytatásának forgatókönyve, de nem biztos, hogy visszatér az első...

Kész a Vaksötét folytatásának forgatókönyve, de nem biztos, hogy visszatér az első rész rendezője

Két évvel ezelőtt a Vaksötét című film talán az év legkellemesebb meglepetése volt. A másfél órás thriller olyan feszes tempót diktált, hogy néha még levegőt venni is elfelejtettem a nézése közben. És nem csak a kritikusok, de a nézők tetszését is sikerült kivívnia. Ezt bizonyítja az a tény, hogy az alig 10 millióból készült mozi, világszinten csaknem 160 millió dollárt fialt. Habár önmagában a film szerintem nem idokolta volna, de a készítők nyitva hagyták a történetet egy esetleges folytatás számára. A sikert látván, Fade Alvarez (író, rendező) rögtön neki is állt a második rész forgatókönyvének megírásához, amiről a film egyik producre, Sam Raimi azt mondta, hogy: a filmtörténelem legjobb folytatás ötlete. Most pedig magát Alvarez-t kapták mikrofonvégre, az Ami nem öl meg című, legújabb filmje sajtókörútján, ami közben álárult néhány érdekességet a Vaksötét és a Gonosz halott folytatásával kapcsolatban is:

Mind a két film elkészültére nagy esély van. Az viszont koránt sem biztos, hogy én is rendezem őket, de producerként egész biztosan mögöttük állok majd. A Vaksötét 2-höz már meg is van a forgatókönyv, a Gonosz halott 2-höz azonban még nincs. Miután bemutatásra kerül a legújabb filmem [az Ami nem öl meg] neki is állunk azon ötletelni, hogy a Vaksötét 2 cselekményét miként tudnánk vászonra vinni. Annyit elárulhatok, hogy nagyon izgatott vagyok miatta, mert egy koránt sem hagyományos folytatás lesz majd.

A pontos sztori hétpecsétes titok, habár egyesek szerint a szerepek ezúttal meg lesznek cserélve és az első rész rosszfiúja, a vak veterán fogja megszállni a túlélő, Rocky házát. Ezt a pletykát azonban Alvarez megcáfolta, mondván ennél jóval ötletesebb és fordulatosabb lesz a cselekmény.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB