fbpx
-4.2 C
Budapest
vasárnap, január 17, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek James Wann felügyelete alatt készül a Vonat Busanba című horror remake-je

James Wann felügyelete alatt készül a Vonat Busanba című horror remake-je

2 évvel ezelőtt hatalmasat szólt, a Yeon Sang-Ho által rendezett Dél-Koreai, zombi horror, a Vonat Busanba című film. Az alkotás elképesztő népszerűségnek örvendett és örvend a mai napig szülővárosában, de emellett a világ mozijait is sikerült meghódítania. A film egy Szöulból Busanba tartó expressz vonat utasairól szól, akik célba érkezésük és természetesen életben maradásuk érdekében kénytelenek megbirkózni egy épp kitörőben lévő zombi vírussal. Az alaptörténet nem hangzik túl eredetinek, pedig a Vonat Busanba egyik legnagyobb erőssége az, hogy csavar egyet szinte az összes, jól ismert zombis klisén és mindezt úgy, hogy egy percre sem válik unalmassá. Természetesen ez Hollywoodnak is szemet szúrt, ezért már el is kezdtek dolgozni a saját kis “Vonat Busanba” adaptációjukon.

Ami egyelőre úgy néz ki, hogy jó kezelbe került. A remake jogait a legtöbb nagy Hollywood-i stúdió szerette volna megkaparintani magának, de végül a Gyűrűk Ura-filmeket is tető alá hozó New Line Cinemáé lett a megtisztelő feladat. Ők pedig már fel is kérték a Fűrész, a Démonok között és megannyi más, sikeres horror film rendezőjét, James Wan-t, hogy szakértelmével járuljon hozzá az alkotás sikeréhez. Wan örömmel mondott igent a produceri feladatokra, amiben valószínűleg az is közrejátszhatott, hogy a remake írója, régi cimborája, Gary Dauberman volt, akivel olyan filmeken dolgoztak már együtt, mint az Annabelle 1. és 2. része, vagy legutóbb az Apáca. De Dauberman az adaptációk terén is tapasztaltnak mondható, hiszen ő volt a tavalyi, AZ remake-jének az egyik írója is. Habár kissé feleslegesnek érezzük ennek a filmnek az újragondolását, a két említett művész miatt mégis azt kell mondjuk, hogy talán mégér majd egy misét.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB