fbpx
-2.6 C
Budapest
kedd, január 19, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek James Wan rendezőként is besegített az Apáca forgatásán

James Wan rendezőként is besegített az Apáca forgatásán

Az egyre népszerűbb és népszerűbb Démonok között franchise-t kétségkívül James Wan tette azzá ami. A horror szériának nem csak az sikerült, hogy milliárdos bevételre tegyen szert, de emellett a kritikusok tetszését is elnyerte. A James Wan által rendezett első és második filmet 86 és 79%-ra értékelték a Rotten Tomatoes kritikusai. Az Annabelle című spinoff azonban már koránt sem részesült ennyire pozitív megítélésben és csak 29%-ot érdemelt ki, ennek ellenére mégis sikerült 300 millió felett zárnia pályafutását. Ennek köszönhetően elkeszülhetett a folytatás, jobban mondva előzmény. Az Annabell 2: A teremtés, újfent megtalálta az utat a kritikusok szívéhez, ezzel 70%-ot kiérdemelve tőlük. A töretlen siker pedig egy újabb spinoff-ot szült az Apáca képében, amely idehaza szeptember közepén kerül bemutatásra.
A premier közeledtével pedig a film rendezője, Corin Hardy (The Hallow) friss infókkal szolgált a forgatás körülményeit illetően, amely közben azt is elárulta, hogy munkáját nem más, mint a széria útnak indítója és legközelebb az Aquaman című DC adaptáció rendezője, James Wan is besegített:

Nagyon izgalmas volt, hogy James Wan elvállata a second unit rendezői pozíciót. Erre néhány utólag forgatott jelenetnél volt szükség, hogy időben kész legyünk és, hogy a költségvetés ne emelkedjen meg nagyon. Ezért azt mondtam: Sok mindent szeretnék még leforgatni, de ehhez egy second unit rendezőre is szükségem lesz. James egy hihetetlenül segítőkész fickó, úgyhogy rögtön rávágta: Bármire is legyen szükséged én állok rendelkezésedre. Szóval így lett tulajdonképpen a segédrendezőm. Míg ő éjszaka az erdőben forgatott, én belső felvételeket rögzítettem.

Wan, ezek alapján igazi munkamániás lehet, hiszen az Apáca forgatása ideje alatt még javában dolgozott az Aquaman filmen is. Egyébként jó látni, hogy a rendező ennyire a szívén viseli a franchise sorsát. Remélhetőleg ennek köszönhetően a színvonal sem fog csökkeni.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB