fbpx
5.5 C
Budapest
szerda, január 20, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Ilyen hosszúak lesznek a Csillag születik és az Első ember című filmek

Ilyen hosszúak lesznek a Csillag születik és az Első ember című filmek

Októberben két, hatalmas Oscar esélyes film is bemutatkozik a hazai mozikban. Először október 4.-én Bradley Cooper első rendezésére, a Csillag születikre, majd október 18-án a Ryan Gosling főszereplésével készült éltrajzi filmre, az Első emberre válthatunk jegyet. Az előzetes kritikák szerint pedig mindkettőre meg is éri majd beülni. És most azt is megtudhatjátok, hogy milyen játékidővel rendelkeznek majd.

Csillag születik

Az eredetileg, A Star is Born névre hallgató zenés film első változata már 1937-ben bemutatásra került az amerikai mozikban. Ezután, további két feldolgozás készült hozzá az évtizedek alatt. Az első 1954-ben, Judy Garland főszereplésével, a második pedig 1976-ban, Barbra Streisand és Kris Kristofferson párosával. És heteken belül láthatjuk a harmadik újraértemezést is Lady Gagával és Bradley Cooperrel a főszerepben. Az eddigi három film mindegyikét több Oscar-díjra jelölték, emellett prdig az is közös bennük még, hogy mindegyik játékideje megközelítette, vagy átlépte a kétórás játékidőt. Az 1937-es eredeti, 111, a 1954-es feldolgozás 154, az 1976-os változat pedig 139 percesek voltak. Az eddigi hírek alapján a Bradley Cooper által készített remake is jó eséllyel pályázik arra, hogy bezsebeljen néhány Oscar-díjat, tehát minőségben hozni fogja az eddigi alkotások szintjét és a hivatalosan bejelentett, 135 perces hossza alapján játékidőben sem fog sokkal lemaradni tőlük.

Az első ember

A Hollywoodi csodagyerekként számon tartott Damien Chazelle harmadik nagyjátékfilmje is jövő évi Oscar gála nagy nyertse lehet. Az előzetes kritikák alapján ugyanis már most megelőlegezhetjük neki a legjobb rendező, a legjobb adaptált forgatókönyv, valamint a legjobb férfi főszereplő díjra való jelöléseket. A Velencei Filmfesztiválon tartott díszbemutatót követően pedig nem csak az első kritikák láttak napvilágot, hanem az is kiderült, hogy az Első ember 138 perces hosszal rendelkezik majd. Amivel ez lesz Chazelle eddigi leghosszabb alkotása. 2014-es első filmje, a három Oscar-díjjal kitüntetett Whiplash 102, míg második rendezése, a 6 Oscar-díjas Kaliforniai álom már 128 perces volt.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB