fbpx
-2.6 C
Budapest
kedd, január 19, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Ilyen hosszú lesz a Solo: Egy Star Wars-történet

Ilyen hosszú lesz a Solo: Egy Star Wars-történet

A Solo: Egy Star Wars-történet-et már most, a bemutatója előtt egy hónappal legendák övezik. Igaz, ez esetben nem éppen pozitív események miatt alakult így a dolog. Nem is tudom mikor volt utoljára ennyi nehézség, huza vona és utóforgatás egy ilyen nagy költségvetésű hollywoodi film elkészítése során. De egy szó, mint száz a Han Solo fiatal korát bemutató film időre elkészült, sőt Cannes-ban szűk két hét múlva bemutatásra is kerül. Ennek köszönhetően pedig nagyon úgy fest, hogy kiszivárgott milyen hosszú lesz a jubileumi, tizedik élőszereplős Star Wars mozifilm.

A Cannes-i Filmfesztivál weboldala szerint legalábbis úgy fest, hogy a Solo: Egy Star Wars-történet 135 perces hosszal kerül majd bemutatásra. Ezzel egész pontosan a középmezőnyben helyezkedik el, ha játékidejük alapján szeretnénk rangsorolni az eddigi Star Wars filmeket. A leghosszabb epizód a tavaly bemutatott Az utolsó Jedik (152 perc), majd ezt az epizódot követi a sorban a Klónok támadása (142 perc), a Sith-ek bosszúja (140 perc), az Ébredő elő (136 perc) és a Baljós árnyak (136 perc). Érdekes, hogy az újabb filmek játékidő tekintetében jócskán túltesznek az eredeti trilógia részein. Az első Star Wars film “mindössze” 121 perc, a folytatások pedig 124 perc (A Birodalom visszavág) és 131 perc (A Jedi visszatér) hosszúságúak voltak. A Solo esetében, ezért nem meglepő a két órán feletti játékidő, ami egy ilyen legendás karakter eredettörténetéhez indokolt is.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB