fbpx
11 C
Budapest
szombat, február 27, 2021
Kezdőlap Film Hírek Ilyen hosszú lesz az Űrdongó című film

Ilyen hosszú lesz az Űrdongó című film

A Transformers széria tavaly bemutatott legutóbbi része, az Utolsó lovag talán a végső szöget is beverte a franchise koporsójába. És ez a bevételeken is meglátszódott! A korábban milliárd feletti vagy azt megközelítő bevételre szert tevő epizódokhoz képest az ötödik film “mindössze” 600 milliót volt képes összekaparni. A jogokat birtokló Paramount stúdió pedig érezhette, hogy nagy a baj és új irányba kell eltolniuk a sorozatot. Ezért a december 20-án bemutatásra kerülő Űrdongó című alkotás tulajdonképpen rebootolni fogja a franchise-t. És habár az első három Transformers-t valamiért nagyon szeretem, mégis úgy érzem, hogy ennek már évekkel ezelőtt itt lett volna az ideje.

Michael Bay megalomániája nem csak a töménytelen mennyiségű robbanásban nyilvánult meg a szérián belül, hanem a néhol feleslegesen elnyújtott cselekményben és játékidőben is. A Transformers franchise ugyanis ismeretes arról, hogy a részek hossza bőven két óra felett van. A legrövidebb felvonás, a 2007-ben bemutatott első rész, 143 perccel, míg a leghosszabb epizód címével a Transformers: A kihalás kora büszkélkedhet 165 perces hosszával. Az alig egy hónap múlva debütáló Űrdongó, azonban szakít ezzel a hagyománnyal, hiszen 113 perces hosszával még a két órás játékidőt sem éri majd el. Sőt, az eddigi legrövidebb résznél is fél órával rövidebb lesz. Ez pedig egy újabb indok ami miatt még bizakodóbbak vagyunk a Travis Knight rendezésében készült alkotással kapcsolatban.

Transformers-filmek játékidejük szerint rangsorolva (leghosszabbtól a legrövidebbig)

  1. Transformers – A kihalás kora: 165 perc
  2. Transformers: Az utolsó lovag: 154 perc
  3. Transformers 3.: 154 perc
  4. Transformers: A bukottak bosszúja: 150 perc
  5. Transformers: 144 perc
  6. Űrdongó: 113 perc


Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB