fbpx
11 C
Budapest
szombat, február 27, 2021
Kezdőlap Film Hírek Ilyen hosszú lesz az Ami nem öl meg - A Tetovált lány...

Ilyen hosszú lesz az Ami nem öl meg – A Tetovált lány visszatér című film

Jövő héten a hazai mozikba is visszatér a Tetovált lány, másnével Lisbeth Salander. A Fade Alvarez rendezésében és Claire Foy főszereplésével készült thriller, a nagysikerű Millennium könyvsorozat negyedik, Ami nem öl meg című kötetét dolgozza majd fel. A történet szerint az erőszakos férfiakon bosszút álló Lisbeth, kénytelen újra együtt dolgozni az egykor ünnepelt, de nagyot bukó újságíróval, Mikael Blomkvisttal. Közös ügyükben fontos szerepet kap egy autista kisfiú megvédése és később kiderül, hogy a szálak egészen az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséghez és a svéd arisztokráciáig vezetnek. Ma pedig azt is megtudhattuk, hogy milyen hosszal rendelkezik majd a film.

A negyedik Millennium kötet adaptációja, tulajdonképpen már az ötödik Tetovált lány mozi lesz a 2009-es A tetovált lány, A lány, aki a tűzzel játszik és a Kártyavár összedől című svéd alkotások, valamint a 2011-es, David Fincher által rendezett amerikai feldolgozás után. Az eddigi filmekben az volt a közös, hogy két óra feletti játékidővel rendelkeztek. A leghosszabb rész címével David Fincher, Tetovált lánya büszkélkedhet, 158 perces játékidővel. Ezt követi az eredeti svéd Tetovált lány 152 perccel, majd a Kártyavár összedől 147 perccel, végezetül pedig A lány, aki a tűzzel játszik 129 perccel. Nos, a legfrissebb hírek szerint Fade Alvarez feldolgozása szakít ezzel a hagyománnyal, ugyanis “mindössze” 117 perces hosszal kerül bemutatásra. Ez a legrövidebb epizódhoz képest is 12 perces visszaesés. Azonban ez nem feltétlenül baj, az eddigi Tetovált lány mozik, habár egytől-egyig zseniálisak, de sokszor úgy érzeni, hogy a kelleténél egy picit hosszabbak is. Talán Alvareznek sikerült kiköszörülnie ezt a csorbát és egy ízig-vérig feszes thrillerrel örvendeztet majd meg minket.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB