fbpx
5.7 C
Budapest
szombat, január 23, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Ilyen hosszú lesz a Mission: Impossible - Utóhatás című film

Ilyen hosszú lesz a Mission: Impossible – Utóhatás című film

Igaz még több, mint egy hónapot kell várnunk a Mission: Impossible széria legújabb, Utóhatás alcímre hallgató epizódjára, de az IMDb-nek hála már megtudhattunk, hogy az milyen hosszú lesz. Elöljáróban annyit, hogy a széria szerelmesei örülhetnek majd. A hatodik Mission: Impossible film története szerint Ethan Hunt (Tom Cruise) egy balul elsült akció után kénytelen összeverbuválni régi bajtársait, hogy velük együtt, közös erővel megmentsék nem csak a saját, de talán az egész világ sorsát is.

A Mission: Impossible franchise azon ritka esetek közé tartozik, amikor egy sorozat részről részre jobban teljesít, mind a kasszáknál, mind pedig a kritikusoknál. Igaz a 20 évvel ezelőtti első rész sem volt egy pénznyelő, de 400 milliós összbevétele csaknem fele a legutóbbi felvonás 700 milliós bevételének, ami nem elhanyagolható különbség. És míg az első és második epizód 59 pontos Metascore értékelést kaptak, addig a továbbiakat 66, 73 és 75 pontra értékelték a kritikusok. De nem csak a kritikai elismertség, valamint a bevétel növekedett évről évre, hanem a játékidő is.

Az első Mission: Impossible mozi még csak mindössze 110 perces volt, a John Woo által rendezett második rész ezzel szemben, 123 perces hosszával átlépte a kétórás játékidőt, ami alá a széria azóta sem ment. A J.J. Abrams rendezésében készült Mission: Impossible III ennek megfelelően 126, a Brad Bird kezei alatt készült Fantom Protokoll 132, a legutóbbi, Titkos nemzet alcímre hallgató epizód pedig 131 perc hosszúságúak voltak. Az idehaza augusztus 2-án debütáló Utóhatás azonban minden eddigin túltesz majd, közel két és fél órás, egész pontosan 147 perces játékidejével. Tehát a sorozat kedvelői örülhetnek, hiszen rekord hosszú ideig gyönyörködhetnek majd a lélegzetállító akció jelenetekben, Tom Cruise elképesztő kaszkadőr mutatványaiban és természetesen Henry Cavill bajszában.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB