fbpx
10.8 C
Budapest
szombat, január 23, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Ilyen hosszú lesz a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című film

Ilyen hosszú lesz a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című film

Majdnem napra pontosan, 10 évvel ezelőtt, 2008. július 17-én került bemutatásra az ABBA zenekar slágereivel tarkított musical adaptáció, a Mamma Mia! A film elképesztően sikeres lett miután 52 millió dolláros költségvetés mellett világszinten, kicsivel több, mint 600 millió dollárt fialt. A Mamma Mia! idehaza is kiugróan szép eredményeket tudhatott magáénak. 774 ezres látogatottságával a rendszerváltást követő időszak 14. legnézettebb filmjévé vált, ezzel olyan sikerfilmeket megelőzve, mint Az elveszett világ: Jurassic Park, a Star Wars III. rész: A Sith-ek bosszúja, a Harry Potter és a Titok Kamrája vagy a Mátrix: Újratöltve. Sőt, a budapesti Sugár Mozi történetében egyetlen egy alkotásra sem kelt el annyi jegy, mint az ABBA musicalből készült filmadaptációra. Ennek tükrében meglepő, hogy majd 10 évet kellett várnunk a folytatásra, ami valójában csak félig az, félig pedig előzményfilm.

Az IMDb-nek hála a mai napon azt is megtudhattuk a július 19-én debütáló Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című filmről, hogy az milyen hosszal kerül majd bemutatásra a mozikban. A 2008-as első rész 108 perces játékidővel rendelkezett, ami egy romantikus-vígjáték esetében átlagosnak mondható. A folytatás – melyben minden karakter visszatér – azonban, ha nem is jócskán, de rálicitál majd erre. A Mamma Mia! Sose hagyjuk abba ennek megfelelően 114 perc hosszúságú lesz, ami, ugyan csak 6 perccel hosszabb az első résznél, mégis épphogy azon a határon belül marad, amit még elbír ez a műfaj. Ritka ugyanis az az eset, amikor egy 2 órát megközelítő romantikus-zenés-vígjáték végig fenn tudja tartani a nézők érdeklődését, de reméljük a Mamma Mia! folytatásának sikerül majd ez a bravúr és hasonló sikereket ér el, mint elődje 10 évvel ezelőtt.

A Sugár Mozi oldalán pedig a 18-ai, premier előtti vetítésekre is foglalhattok már jegyet!

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB