fbpx
12.1 C
Budapest
csütörtök, január 21, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Ilyen hosszú lesz a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei című film

Ilyen hosszú lesz a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei című film

November 15-én újra látogatást tehetünk majd J.K. Rowling varázsvilágában, hiszen 2 évvel a nagysikerű Legendás állatok és megfigyelésük bemutatója után megérkezik a várva várt folytatás is, a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei című alkotás képében. A második rész még mindig jóval a Harry Potter szériában történtek előtt játszódik, de az első epizóddal ellentétben sokkal több ismerős karakterrel találkozhatunk majd. Az új franchise főszereplője, Göthe Salmander mellett olyan jól ismert és közkedvelt karakter is szerves részét játssza majd a cselekménynek, mint a Roxfort igazgatója, Albus Dumbledor (Jude Law), vagy épp Gellert Grinderwald (Johnny Depp), aki az előző felvonás mellett, rövid időre feltűnt már a Harry Potter és a halál ereklyéje című részben is, igaz ott jó néhány évvel idősebb volt. A bemutató közeledtével pedig az is kiderült, hogy az öt részesre tervezett széria második felvonása milyen hosszal mutatkozik majd be a mozikban, kevesebb, mint egy hónap múlva.

Miután a Harry Potter sorozat minden része egy több 100 oldalas könyvet dolgozott fel, így nem meglepő módon a játékidejük jóval két óra felett voltak. A leghosszabb epizód címét a Titkok kamrája érdemelte ki 161 perccel, a legrövidebbet, pedig a Halál erekélyéi második része, 130 perccel. És ezt a hagyományt a két évvel ezelőtt bemutatott Legendás állatok és megfigyelésük sem törte meg, ami 133 perces hosszal került bemutatásra. A legfrissebb hírek szerint a Grindelwald bűntettei, ha nem is sokkal, de túltesz majd az elődjén, legalábbis játékidőben biztosan. Az IMDb weboldala szerint ugyanis a folytatás 135 perces hosszal debütál a világ filmszínházaiban.

Harry Potter filmek játékidejük szerint rengsorolva (leghosszabtól a legrövidebbig):

  • Titkok kamrája: 161 perc
  • A tűz serlege: 157 perc
  • Félvér herceg: 153 perc
  • A bölcsek köve: 152 perc
  • Halál ereklyéi – 1. rész: 146 perc
  • Az azkabani fogoly: 142 perc
  • Főnix rendje 138 perc
  • Legandás állatok és megfigyelésük: 133 perc
  • Halál ereklyéi – 2. rész: 130 perc


Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB