fbpx
6.9 C
Budapest
szombat, január 23, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek HIVATALOS: Trilógiává bővül a Guy Ritchie féle Sherlock Holmes

HIVATALOS: Trilógiává bővül a Guy Ritchie féle Sherlock Holmes

2009-ben a Sherlock Holmes-nak köszönhetően Guy Ritchie nem csak visszatért az elismert rendezők közé (olyan bukták után, mint a Hullámvölgy és a Revorver), de karrierje eddigi legnagyobb sikerét is köszönhette neki. Az első film 90 millió dollárból készült és majd fél milliárd dollárt fialt világszinten, nem mellesleg két Oscar jelölést is bezsebelt, legjobb filmzene és látványterv kategóriákban. A Warner számára természetesen nem volt kérdés a folytatás, ami 2012-ben bemutatásra is került Sherlock Holmes: Árnyjáték címmel. Az Árnyjáték szinte az első résszel megeggyező számokat produkált, de a nyitva hagyott befejezés és pénzügyi sikerek ellenére mégsem sikerült előre lendíteni a sorozat trilógiává érését.

Ez főként egyébként a főszereplő Robert Downey Jr. számlájára írható, aki a Marvel-moziuniverzum filmjeivel volt elfoglalva az elmúlt 6 évben. Szerződése azonban a Bosszúállók negyedik része után lejár, így végre jut ideje más projekteket is vállalni. A stúdió is ehhez igazítva tűzte ki a Sherlock Holmes 3 bemutató dátumát 2020 december 25-re, ahol kemény meccsre számíthat az egy héttel korábban debütáló Avatar 2-vel szemben. Robert Downey Jr. mellett Jude Law is visszatér majd Watson doktorként, arról azonban egyelőre nem érkezett hír, hogy Guy Ritchie is újra elvállalja-e a rendezést. A történetről sem tudni túl sokat, de a hét író keze alatt megfordult forgatókönyv remélhetőleg egy, a korábbi részekbez hasonló szórakoztató művet takar.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB