fbpx
5.5 C
Budapest
szerda, január 20, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Hihetetlen összeggel nyitott a Hihetetlen család folytatása!

Hihetetlen összeggel nyitott a Hihetetlen család folytatása!

Péntek óta (a premier előtti vetíteseket is beleszámolva csütörtök óta) vetítik az Egyesült Államokban a Pixar 20. alkotását, a Hihetetlen család 2-t. A tegnapi nap mi is hírt adtunk róla, hogy a premier előtti vetítések alkalmával már sikerült is egy rekordot bezsebelnie a filmnek. Ezután az elemző 145 és 155 millió dollár közé lőtték be a Hihetetlen család 2. nyitóhétvégi bevételét. Nos, a nem rég érkezett hivatalos adatok szerint úgy tűnik, hogy még a legoptimistább becslésekre is sikerült rálicitálnia a Hihetetlen család második részének. Egész pontosan ugyanis 180 millió dollár értékben keltel el jegyek az alkotásra. Ez pedig egész egyszerűen HIHETETLEN eredmény. Várható volt, hogy a szuperhős filmek reneszánszában erősen fog nyitni a Parr család második kalandja, de ekkora érdeklődésre még talán a Pixar sem számított.

A stúdió eddigi rekordere a Szenilla nyomában volt 135 millió dolláros nyitánnyal, amit a Hihetetlen család 2-nek jocskán sikerült megugrania. Nem mellesleg ezzel az eredménnyel minden idők nyolcadik legjobban nyitó produkciója lett, animációs viszonylatban pedig abszolút első. A világ többi részén ahol már bemutatták a filmet, további 51.5 millió dollár folyt be, így összességében már 231 millió dollárnál tart a Pixar legújabb alkotása. Érdekesség képpen érdemes megemlíteni még, hogy 14 évvel ezelőtt az első rész “mindössze” 70 millió dollár nyitott. A magasztaló kritikáknak (Rotten Tomatoes: 94%) és pozitív nézői véleményeknek (IMDb: 8.6/10) köszönhetően a Hihetetlen család számára jelenleg nem elérhetetlen cél az 1 milliárd dolláros álomhatár.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB