fbpx
5.5 C
Budapest
szerda, január 20, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Hatalmasat zuhant második hétvégéjére a Solo: Egy Star Wars-történet

Hatalmasat zuhant második hétvégéjére a Solo: Egy Star Wars-történet

A Star Wars széria 1977-es bemutatkozása óta a világ egyik legjövdezőbb befektetésének számít… vagyis inkább csak számított. Ugyanis a Solo: Egy Star Wars-történet címre hallgató spinoff gyenge kezdés után hatalmas visszaesést produkált második hétvégéjére, ami egy Star Wars filmtől felettébb szokatlan. Persze már az előjelek sem voltak biztatóak (rendező csere, hosszas utóforgatás), de ez a fajta érdektelenség még az elemzőket és a Disney-t is meglepte. Amerikában az ünnepek miatt négy naposra nőtt nyitóhétvégéjén a Solo mindössze 108 millió dollárt tudott összeszedni, ami kevesebb, mint fele az Ébredő Erő három évvel ezelőtti nyitányának, de még az első Star Wars spinoff film, a Zsivány egyes számaitól is jó 50 millió dollárral elmaradt.

Az első hétvége után lehetett még bizakodni, hogy a Solo második hetére, a jó szájhagyománynak köszönhetően nem fog nagyot zuhanni, de sajnos ez sem jött össze. A fiatal Han Solo kalandjait bemutató film ezen a hétvégén ugyanis mindössze 29 millió dollárt gyűjtött, ami minden idők második legrosszabb  második hétvégi eredménye, amit egy Star Wars film valaha produkált. A legrosszabb második hétvégés eredmény egyébként a Jedi visszatér-hez köthető, igaz az inflációnak köszönhetően az akkori 17 millió dollár körüli összeg ma már többet érne, mint a Solo jelenlegi 29 milliója. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor a Solo-tól csoda lesz, ha visszatudja majd termelni gyártási költségeit az Egyesült Államokon belül. Világszinten pedig nem valószínű, hogy 400 millió dollár fölé emelkedne összbevétele, ami a 250 millió dolláros büdzsé és a több tíz milliós marketing költség mellett hatalmas bukásnak számít.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB