fbpx
11 C
Budapest
szombat, február 27, 2021
Kezdőlap Film Hírek Hatalmas siker Spike Lee új filmje!

Hatalmas siker Spike Lee új filmje!

Egy megtörtént esetet elmesélő filmben egy fekete és egy zsidó nyomozó beépül a Ku Klux Klanba – ez a történet nem úgy hangzik, mint ami a szuperhősös produkciók dübörgésének korában megdobogtatná a közönség szívét. Pedig Spike Lee Csuklyások – BlacKkKlansman című filmje három hét alatt már 75 millió dolláros összbevételt ért el, ami a témáját és 15 milliós büdzséjét tekintve figyelemreméltó teljesítmény, és ezzel a lendülettel a 100 milliós álomhatárt is túllépheti.

A siker okai között nem elegendő azt megemlíteni, hogy a Csuklyások Spike Lee egyik legjobb rendezése, nemcsak okos, de rendkívül szórakoztató is; érdekessé teszi a téma aktualitása (feléledő rasszizmus), felhívja rá a figyelmet az ügyesen felépített reklámkampány és az, hogy a rendező hónapok óta gyakori szereplő a médiában. Például a film bemutatója előtt egy nappal ő volt a Time magazin címlapsztárja, és a vele készült interjúban alaposan kifejti, miért akarja felébreszteni Amerikát.

Hazai bemutató: 2018. szeptember 27.
Forrás: UIP-Duna Film

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB