fbpx
11 C
Budapest
szombat, február 27, 2021
Kezdőlap Film Hírek Hans Zimmer szerzi a Top Gun folytatásának filmzenéjét

Hans Zimmer szerzi a Top Gun folytatásának filmzenéjét

Már javában zajlik a Top Gun: Mavrick névre keresztelt folytatás forgatása, melyben az első rész közkedvelt karakterei is visszatérnek majd. Többek között a stábot erősíti a Mavrick-et alakító Tom Cruise, és az Iceman-t éltre keltő Val Kilmer is. De az újonnan csatlakozó színészek névsorára sem lehet panaszunk, amin olyan nevekkel talalálkozhatunk, mint Jennifer Connelly, Jon Hamm, Miles Teller vagy épp Ed Harris. A 2020 nyarán érkező folytatás rendezői székében pedig a Tron: Örökség és a Feledés című filmekkel már bizonyított Joseph Kosinski foglal helyet.

Arról már korábban is lehetett hallani, hogy a film zenéjében az első rész komponistája, Harold Faltermeyer is besegít majd, de ma azt is megtudhattuk, hogy nem ő lesz az egyetlen zeneszerzője az alkotásnak. Faltermeyer-hez ugyanis nemrégiben csatalkozott a legendás és Oscar-díjat nyert Hans Zimmer is. Ezt a hírt maga Zimmer erősítette meg a saját weboldalán. A zeneszerző így még sűrűbb évnek néz majd elébe, hiszen a Top Gun: Maverick mellett ő komponálja az X-Men: Sötét Főnix, Az oroszlánkirály és a Wonder Woman 1984 filmzenéjét is. Zimmer egyébként nem először készít zenét egy Tom Cruise főszereplésével készült filmhez. 1988-ban például az Esőember zenéjét is ő szerezte, amiért Oscar jelölést kapott. De együtt dolgoztak az Utolsó szamuráj és a Mission: Impossible II filmeken is.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB