fbpx
-0.7 C
Budapest
csütörtök, január 28, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Filmsomnia hírmorzsák - 2018. június 17.

Filmsomnia hírmorzsák – 2018. június 17.

A Rotten Tomatoes szerint a nullával egyenértékű az új John Travolta film.

A héten már mi is megírtuk, hogy John Travolta új filmje, a Gotti nem sikerült épp a legfényesebbre. És ezzel a külföldi kritikusok túlnyomó része is egyetért velünk. A Rotten Tomatoes kritikákat egyesítő oldal összegzése alapján ugyanis a Gotti jelen pillanatban 0%-on áll, ami nem épp mindennapos dolog arrafelé. A cikk írásakor 21 kritikus gondolja úgy a produkcióról, hogy az a nullával egyenértékű. A Gotti így olyan alkotások mellé csatlakozott a Rotten Tomatoes-on, mint Bucky Larson: Született filmcsillag (35 lehúzó kritika) és a Superbabies: Baby Geniuses 2 (45 lehúzó kritika). Összeségében pedig ez lett 36-ik olyan alkotás, melyet a kritikusok egyöntetűen leszavaztak.

Erről a jelenetről már a forgatókönyv írásakor tudták a készítők, hogy biztos helye lesz a Végtelen háború-ban.

A Bosszúállók: Végtelen háború két forgatókönyvírója, Christopher Markus és Stephen McFeely, Kevin Smith műsorában elárulták, hogy melyik volt az a jelenet, amiről már rögtön az elején tudták, hogy biztosan helyet kap majd a film végső vágásában. Ez a jelenet pedig nem más volt, mint Thor epikus belépője Wakandába. A két író azt is elmesélte, hogy azért voltak ennyire biztosak ebben a szcénában, mert szerintük ez volt a film egyik legfontosabb mozzanata, amit már azóta szerettek volna a vásznon látni, amint nekiálltak az írásnak.

Megvan mikor kezdik forgatni a Joaquin Phoenix főszereplésével készülő Joker filmet.

A Todd Phillips rendezésében és Martin Scorsese produceri felügyelete alatt készülő, a DC eddigi univerzumától teljesen különálló Joker moziról nem régiben mi is megírtuk, hogy meglepően alacsony, 55 millió dolláros büdzséből kezdik forgatni az év végén. Mára pedig az Omega Underground értesüléseinek köszönhetően azt is megtudhattuk, hogy a forgatás egész pontosan szeptemberben veszi majd kezdetét New Yorkban. Az eredeti tervek szerint egyébként már előző hónapban nekiláttak volna a munkálatoknak, de az utolsó pillanatban elhalasztották azt.

Terry Gilliam elvesztette az Ember, aki megölte Don Quijotét című filmjének jogait.

Terry Gilliam közel húsz év után végre befejezte, a Servantes művéből készült feldolgozásának munkálatait, de most úgy tűnik, hogy bemutatni nem tudja majd. Az ügy még 2016-ban kezdődött, amikor a feldolgozás jogát megvásárolta Paulo Branco, az Alfama Films egyik producere. Branco és Gilliam ezek után együtt kezdtek el dolgozni a filmen, azonban a forgatás alatt egyre több lett az összetűzés kettejük között és Branco kihátrált a produkció mögül, így pedig Gilliam-nek nem lett volna joga befejezni az alkotást. Gilliam azonban ezzel mit sem törődve az Amazon-hoz fordult segítségért, mire Branco beperelte őt. A Párizsi Legfelsőbb Bíróság napokban meghozott ítélte szerint a jogok egyértelműen Branco-hoz tartoznak, így Terry Gilliam és az Amazon egyelőre semmilyen formában sem mutathatják be a 17 millió euróból készült művet…Pedig mi már nagyon kíváncsiak lennénk rá.Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB