fbpx
-0.8 C
Budapest
kedd, január 26, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Filmsomnia hírmorzsák - 2018. 08. 16.

Filmsomnia hírmorzsák – 2018. 08. 16.

Meg van ki szólaltathatja meg Susi-t az élőszereplős Susi és Tekergő filmben

Arról már mi is hírt adtunk, hogy a Disney nem lassít és több és több klasszikus rajzfilmjéből készít élőszereplős adaptációt. A feldolgozási láz pedig az 1955-ös Susi és Tekergő című rajzfilmet is utolérte. Az alkotás különlegességét – azon kívül, hogy élőszereplős és számítógéppel animált karakterek közösen fognak feltűnni benne – az adja majd, hogy ez lesz az első olyan Disney adaptáció, ami egyenesen a stúdió, jövőre induló streaming szolgáltatásán debütál a mozik helyett. Azt már eddig is tudtuk, hogy a film forgatókönyvét Andrew Bujalski (Méhviasz) írta, a rendezői feladatokat pedig Charlie Bean-re (A Lego Ninjago: Film) bízták. Az utóbbi hetekben azonban az első casting hírek is elkezdtek szállingózni, melyekből megtudhattuk, hogy Tekergő hangját Justin Theroux (A kém, aki dobott engem) fogja szolgáltatni. Szerelme, Susi gazdáját pedig Kiersey Clemons (Rossz szomszédság 2) fogja életre kelteni. Azonban az előbb említett spániel szinkronhangját eddig homály fedte, de a legfrissebb hírek köszönhetően lehullott a lepel és kiderült, hogy az egyre felkapottabb Tessa Thompson (Thor: Ragnarök) bújhat a karakter bőrébe.

Kiderült mi lesz Wes Andserson következő filmje

Az összetéveszthetetlen stílusú rendező, Wes Anderson legutóbb a Kutyák sziget című alkotással jelentkezett, ami a kritikusok és a nézők tetszését egyaránt elnyerte. Bár ez a rendező eddigi munkásságát ismerve nem meglepő, ugyanis filmjeinek nagy része mind a szakmabelieknél, mind pedig hétköznapi nézőknél betalál. Anderson rajongói pedig most nagyon ürülhetnek, hiszen a direktor nem lazsálással tölti mindennapjait. Sőt a The Playlist már azt is tudni véli, hogy mi lehet a rendező következő műve. A cikk szerint Anderson, a Franciaországban található Angoulême városába érkezett nem régiben, ahol következő, a második világháború idején játszódó, musicaljéhez keres megfelelő helyszíneket. Magáról a film történetéről semmit, sem tudni, de az már önmagában is érdekes, hogy Anderson musicalt készít majd. Persze abból a szempontból nem meglepő, hogy eddigi filmjeiben is fontos szerepet töltött be a zene, de konkrétan a musical műfajjal nem kacérkodott eddig a rendező. Az egyelőre cím nélküli alkotás forgatása várhatóan 2019 elején veheti kezdetét.


Nicolas Cage elárulta kiről mintázta a Pókember: Irány a Pókverzum béli szerepét.

Már jó pár hete bejelentésre került, hogy a pályafutása alatt több képregény feldolgozásban (A Szellemlovas, Kick-Ass) is játszó Nicolas Cage szerepelni fog a december végén bemutatásra kerülő Pókember: Irány a Pókverzum című alkotásban. Az első egész estés, mozikban is bemutatásra kerülő Pókember mozi különlegessége abban rejlik majd, hogy a már mindenki számára ismert Peter Parker mellett az Ultimate képregények hőse, Miles Morales kapja a főszerepet. Mellette pedig rengeteg különféle Pókember is feltűnik majd a vásznon. Ezek közül az egyiknek, név szerint Spider-Man Noir-nak, az az Pókember 30-as évek béli megfelelőjének kölcsönzi Cage a hangját. A színész legfrissebb interjújában elmesélte, hogy honnan merített inspirációt a szerepéhez:

Az általam játszott Pókember figura, a  Spider-Man Noir nevet viseli. Ő tulajdonképpen Peter Parker a 30-as évekből. Próbáltam olyan karaktert megteremteni, mint amilyeneket Humphrey Bogart is játszott. A hangomat pedig próbáltam olyanra formálni, mint amilyennel James Cagney és Edward G. Robinson rendelkeztek. Nagyon élveztem a munkát, igazán remek hangulat volt. A film is remek humorral rendelkezik majd, amit az egész család élvezni fog.

Véget ért az új Kedvencek temetője forgatása

Montreal mellett befejeződött a Stephen King egyik legnépszerűbb regényéből készült új Kedvencek temetője forgatása, amit természetesen a Twitteren jelentett be a stáb egyik tagja. Képet is posztolt az egyik szereplőről, John Lithgow-ról, aki a történet híres karakterét, Jud Crandallt alakítja. Ez az idős úr kulcsfigura a történetben: ő az, aki ismeri a városszéli temető sötét titkát és az ő szájából hallható a baljóslatú kijelentés: „Néha a halál jobb megoldás”. Ez a mondat és Jud Crandall karaktere bevonult a modern popkultúrába, miután a South Parkban is rendszeresen idézték.

A filmet a Kevin Kölsch-Dennis Wiodmyer duó rendezi, akik néhány éve Tiszta tekintet című, számos díjjal kitüntetett független produkciójukkal szereztek maguknak hírnevet. A páros azt ígéri, hogy Stephen King eredeti szándékai szerint viszik vászonra a temetőből visszatérő holtak történetét, nagy hangsúlyt helyezve a lélektani mozzanatokra.

Hazai bemutató: 2019. április 25.
Forrás: UIP-Duna Film


Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB