fbpx
12.1 C
Budapest
csütörtök, január 21, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Filmsomnia hírmorzsák - 2018. 07. 24.

Filmsomnia hírmorzsák – 2018. 07. 24.

Az új Predator moziban nem lesznek utalások az Alien filmekre

Az első úgynevezett Easter Egg a Ragadozók és az Alienek közös univerzumára a Ragadozók 2 című filmben volt megfigyelhető amikor Danny Glover karaktere az egyik Pradator hajón megpillantott egy Xenomorph koponyát. Ezután több képregény és videojáték is tovább mélyítette a két legendás rém közös történetét. Végül két borzalmas filmadaptáció is készült, de azóta nem hallottunk híreket, hogy az univerzum tovább bővülne. És ezen a Shane Black által rendezett új Predator filmje sem fog segíteni. Erről maga a rendező mesélt a nem rég befejeződött Comic-Conon:

A Xenomorph-ok teljesen távol állnak a mi filmünktől. A Ragadozók trilógia eseményei mind megtörténtek, folytatás vagyunk és nem reboot, de az Alien filmekre ennek ellenére nem lesz benne utalás. Most csak erre az egy alkotásra koncentráltunk, nem a közös univerzum építésre.

Dennis Villeneuve Dűne filmje csak a könyv első felét fogja feldolgozni

Azt már rég óta tudjuk, hogy korunk egyik legtehetségesebb rendezője, Dennis Villeneuve következő filmje Frank Herbert, Dűne című könyvén alapul majd. Ezen kívül az is kiderült, hogy a rendező ezúttal is nálunk fog forgatni, valamint, hogy a főszerepre a friss Oscar jelölt, Timothée Chalamet a legesélyesebb. Ma pedig a regényíró fia Twitteren tette közzé a hírt, miszerint Villeneuve filmje csak az eredeti könyv cselekményének nagyjából felét dolgozza majd fel:

Most fejeztem be a Dűne film forgatókönyvének negyedik átiratát. Az első film nagyjából a köny tartalmának felét dolgozza fel. Hihetetlenül izgatottan várom, hogy mit hoznak ki belőle.

E szerint a stúdió nagyon bízik a film sikerében, hiszen ez egy folytatást is előrevetít.

Zachary Quinto támogatja Quentin Tarantino korhatáros Star Trek filmetervét

Pár hete már mi is megírtuk, hogy a Paramount Pictures jelenleg két Star Trek filmen is dolgozik jelen pillanatban. Az egyik hivatalosan is a J.J. Abrams által útnak indított széria folytatása lesz S.J. Clarkson rendezésében. A másik pedig a Quentin Tarantino ötlete alapján és várhatóan rendezésével készülő egyelőre titokzatos Star Trek film. Ez utóbbi a legendás rendezőhöz illően korhatáros stílusban forogna. A Spock-ot alakító Zachary Quinto nem rég hihetetlen izgatottságának adott hangot:

Jelenleg még várunk. Nagyon izgatott lennék, hogy együtt dolgozhatnánk vele és láthatnánk, hogy mihez kezd ezzel az univerzummal. Ez lenne egyébként az első korhatáros Star Trek mozi és ez hatalmas izgalommal tölt el. Hosszú évek óta nagy rajongója vagyok Tarantino-nak és az egyedisége igazán inspiráló volt számomra mindig is. Remélem ezt az eredetiséget vegyíti majd a Star Trek világának ideológiájával és színes karaktereivel.Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB