fbpx
-4.2 C
Budapest
vasárnap, január 17, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Filmsomnia hírmorzsák - 2018. 07. 10.

Filmsomnia hírmorzsák – 2018. 07. 10.

Új szereplő csatlakozott a Pókember: Hazatérés folytatásának szereplőgárdájához

Aki pedig nem más, mint az Elhajlási engedély című filmből és a Félig üres című nagy sikerű HBO sorozatból ismert J.B. Smoove. Ezzel Smoove a második, aki frissen csatlakozott a Hazatérés visszatérő színészei (Tom Holland, Michael Keaton, Marisa Tomei) mellé. Az első ugye Jake Gyllenhaal volt, aki a folytatás (egyik) rossz fiúját, Mysterio-t alakítja majd. Vele ellentétben azonban, azt nem lehet még tudni, hogy Smoove kinek a bőrébe bújhat bele, de az már biztosra vehető, hogy fontos szerepe lesz a cselekmény alakulását illetően. Az is elképzelhető, hogy a “titokban” bővülő Galád Hatos sereg egyik gonosztevője lehet…

A Mission: Impossible – Utóhatás a franchise legjobb nyitányát produkálhatja

Ma már hírt adtunk róla, hogy az Utóhatás alcímet viselő, hatodik Mission: Impossible film, remek kritikákat kapott azoktól a kritikusoktól, akiknek már volt szerencséjük látni azt. Most pedig az elemzők is nagy sikert jósolnak a Tom Cruise főszereplésével készült akció filmnek. Szerintük, ugyanis 48 és 65 millió dollár között nyithat a széria legújabb alkotása. Ha a kedvezőbb forgatókönyv valósul meg az pedig könnyen rekordot jelenthet a franchise-on belül. Az eddigi nyitány rekordot egyébként a John Woo által rendezett második rész tartja 57.8 millió dollárral.

Billy Dee Williams most már hivatalosan is visszatér a Star Wars IX. részében!

Többször cikkeztünk már arról az elmúlt hetekben, hogy a Star Wars franchise Lando Calrissian-ja, Billy Dee Williams visszatérhet a IX. epizódra. Erre abból következtettek sokan, hogy a 81 éves színész kemény diétába és edzésekbe kezdett. Nos, úgy tűnik a spekulációk igaznak bizonyultak, mert ma a The Hollywood Reporter is leközölte, hogy Williams visszatér a készülő félben lévő új Star Wars filmben. Ezzel pedig bezárul a kör, hiszen a klasszikus trilógia nagy öregjei közül, csak vele nem találkozhattunk az eddigi részekben. A korára való tekintettel nagy akciókat nem várhatunk a színésztől, de egészen biztos, hogy fontos szerepet fog betölteni az új trilógia záróepizódjában.

Shane Black szerint ezért nem működött a Predator – Ragadozó eredetileg tervezett befejezése

A Shane Black által rendezett új Predator film forgatása nem alakult épp a legzökkenőmentesebben. A tesztvetítések során ugyanis a nézők nem voltak kibékülve annak befejezésével és így azt újra kellett forgatni. Az eredetileg idén februárra tervezett bemutató ezért szeptemberre csúszott. Ennek tetejében pedig a stúdió is úgy érezte szükség van még néhány plusz jelenetre, ami jobban összeköti az új filmet a széria korábbi alkotásaival. Most, az Empire magazinnak adott interjújában az alkotás rendezője, Shane Black is beismerte, hogy nem volt kibékülve a befejezéssel:

Eredetileg az utolsó harmad fényes nappal játszódott volna. Tele ijesztő dologgal, mégis verőfényes napsütésben. De nem igazán működött. Szóval megkérdeztem a stúdiót: Ömmm, nem vehetném fel az egészet, de most éjszaka?

A Hangya és a Darázs-nak köszönhetően az MCU átlépte a 17 milliárd dolláros összbevételt

Bizony! A 10 évvel ezelőtt útjának indult Marvel-moziuniverzum 20. filmjével átlépte az egészen elképesztő 17 milliárd dolláros összbevételt. Ezzel pedig a filmtörténelem legjövedelmezőbb franchise-ja lett megelőzve a Star Wars, a Harry Potter és a Pixar filmeket is. A stúdió legsikeresebb alkotásai az idén bemutatott Végtelen háború 2 milliárd és a szintén idén debütált Fekete párduc közel 1,7 milliárd dollárt jövedelmeztek. A kevésbé sikeres filmjeik, mint például a Hihetetlen Hulk, vagy a Thor első része, azonban megragadtak 200-300 milliós összbevétel körül. Ha átlagolni szeretnénk az eddigi 20 film bevételét, akkor alkotásonként 850 millió dolláros bevétellel büszkélkedhetne minden egyes Marvel gyártotta szuperhős mozi.


Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB