fbpx
-4.2 C
Budapest
vasárnap, január 17, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Filmsomnia hírmorzsák - 2018. 07. 03.

Filmsomnia hírmorzsák – 2018. 07. 03.

Eredetileg erről szólt volna a Cápa folytatása, ha Spielberg rendezi

A Cápa kétségkívül a filmtörténelem egyik nagy alapművének számít, ami nem mellesleg lefektette a ma ismert blockbusterek alapjait. Természetesen a kiemelkedően sikeres, 1975-ös eredeti filmet három folytatás is követte, amik finoman szólva sem sikerültek túl fényesre. De talán minden máshogy alakult volna, ha a folytatást maga Spielberg rendezi, akinek egy remek ötlete is volt hozzá. Spielberg valójában egy előzményfilmben gondolkodott, ami az eredeti filmben említésre kerülő Indianapolis csatahajó történetét mesélte volna el, Quint a későbbi cápavadász szemszögéből. Ezt a felvetést azonban gyorsan elutasították a producerek és egy másik terv megvalosítása mellett döntöttek.

A 2009-es Péntek 13 producere szívesen készítene egy folytatást.

A Péntek 13 horror szériát remélhetőleg nem kell bemutatnunk senkinek sem. Hiszen Jason Voorheese ámokfutása az eredeti 1980-as részt követően nyolc folytatást, egy spinoff filmet és egy remaket is megélt. A 2009-es újrazás szép sikereket ért el, ezért a folytatás ötlete szinte azonnal megfordult a stúdió fejében. Azonban az eredeti film producere és annak forgatókönyvírója közötti pereskedése miatt ez azóta sem valósulhatott meg. A remake egyik producere, Andrew Form, azonban ennek ellenére is reménykedik benne, hogy a két félnek végül sikerül megegyezni, mert szívesen készítene egy új Péntek 13 filmet:

Ez a pereskedés dolog nagyon bosszant, de csak abban tudok reménykedni, hogy sikerül rendezni ezt az ügyet a jogok körül. Nincs olyan év, hogy ne nézegetném a bemutató naptárunkat azon gondolkodva, hogy mikor tudnánk a mozikba küldeni a filmet. Nagyon szeretjük Jason karakterét és reméljük, hogy még egy mozit csinálhatunk róla.

Peyton Reed még nem tudja lesz-e Hangya 3.

Ugyan a 2015-ös Hangya folytatása csak ezen kerül bemutatásra az Amerikai mozikban (nálunk csak július 26-án), mégis több interjúban neki szegezték már a rendező, Peyton Reed-nek a kérdést, hogy trilógiává bővülhet-e a sorozat a közeljövőben. Reed erre a következőket válaszolta:

Egyelőre nem tudjuk lesz-e folytatása a Hangya és a Darázsnak. Az első rész után is körülbelül egy hónap telt el a bemutató után, mire megtudtuk, hogy lesz folytatás.

A rendező azt is hozzá tette, hogy van még mit elmesélni és ő szívesen benne lenne egy harmadik részben is:

Természetesen van még olyan történet, amit elmesélnénk. Egy olyan törtenet, amiről már sokat beszélgettünk.


Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB