fbpx
19.1 C
Budapest
vasárnap, június 20, 2021

Ezt az öt filmet ajánljuk idén októberben!

Joker

Nem volt még őrültebb, veszélyesebb és viccesebb antihős a képregényvilágban. De hogyan lett Jokerből Joker, a komor Batman örök ellensége és ellentéte? Ez a történet megmutatja, miképpen válhat egy ártatlan lúzerből világok felforgatója, hadseregek legyőzője és szuperhősök esélyes ellenfele. Nem kell hozzá sok – elég a gyilkos humor.

Ezért várjuk: A legtöbben értetlenkedve fogadták a hírt, hogy a világ legismertebb képregényes rosszfiúja saját filmet kap, ráadásul Jared Leto után egy újabb színésszel a főszerepben. Aztán még inkább elszabadultak az indulatok, amikor kiderült, hogy a rendezői székben az a Todd Phillips foglal majd helyet, akit elsősorban olyan vígjátékok rendezőjeként ismerhetünk, mint a Másnaposok-trilógia, vagy a Sulihuligánok. Azonban Martin Scorsese (producerként jegyzi a filmet) neve hallatán mindenki megnyugodott egy picit és már az első előzetes is meggyőzött mindenkit arról, hogy egy merőben más hangvételű képregény adaptációnak lehetünk szem és fültanúi, az i-re a pontot mégis az tette fel, amikor a Joker elnyerte a rangos Velencei Filmfesztivál fődíját, amivel a jövő évi Oscar egyik nagy esélyesévé lépett elő.

Eredeti cím: Joker
Korhatár: 16+
Műfaj: dráma, thriller
Játékidő: 121 perc
Rendező: Todd Phillips
Főszereplők: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Brett Cullen
Hazai bemutató: 2019. október 3.
Forgalmazó: InterCom

Gemini Man

https://www.youtube.com/watch?v=EzQosl1TaVk

Ebben az ötletes, izgalmas és rendkívül látványos akcióthrillerben a Will Smith által megformált Henry Brogan egy elit gyilkos, akit hirtelen üldözni kezd egy rejtélyes fiatal ügynök, sőt, úgy tűnik, előre meg tudja jósolni hősünk minden lépését.

Ezért várjuk: A Gemini Man című film leírása alapján a legtöbben valószínűleg csak legyintenének rá, hogy: “Ilyet már láttunk!”. Amiben részben igazuk is van. Valóban nem a legeredetibb ötlet alapján készült, de technikai oldalról nézve egy igazán különleges filmről beszélhetünk. Többek között azért is, mert a szokásos 24 fps helyett 120 fps-sel készült, amire eddig még nem volt példa és ami jóval tisztább képet eredményezett. Továbbá a fiatal kori Will Smith a filmtörténelem eddigi legakkurátusabb CGI szereplője, tehát nem maszkról van szó, amit látunk az 100%-ig számítógépes effektus és egészen elképesztően sikerült. Illetve amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a Gemini Man nagy része hazánkban forgott, sőt Budapest ezúttal tényleg Budapest-ként tűnik fel a vásznon.

Kritikánk a filmről ITT!

Eredeti cím: Gemini Man
Korhatár: 16+
Műfaj: akció, csi-fi, thriller
Játékidő: 117 perc
Rendező: Ang Lee
Főszereplők: Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen, Benedict Wong
Hazai bemutató: 2019. október 10.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Zombieland – A második lövés

Columbus, Tallahasse, Wichita és Little Rock az Államok szíve felé veszik az irányt, miközben a korábbiaknál sokkal fejlettebb zombik seregével kell felvenniük a harcot. A küzdelem azonban igazi családdá kovácsolja őket.

Ezért várjuk: A 2009-es Zombieland rekordsebességgel vált kultfilmmé, és azóta is az egyik legjobb zombie-vígjátékként tartjuk számon. A korrekt bevételek után természetesen hamar szóba került egy esetleges folytatás is, ami végül ilyen olyan dolgok miatt mégsem valósult meg. Egészen mostanáig! Az első film 10. évfordulójára ugyanis újra sikerült összehozni az eredeti csapatot, mind színészek (Woody Harrelson, Jassie Eisenberg, Emma Stone, Abigail Braslin), mind rendező (Ruben Fleischer), mind pedig forgatókönyvírók tekintetében.

Eredeti cím: Zombieland: Double Tap
Korhatár: 16E
Műfaj: horror, vígjáték
Játékidő: 93 perc
Rendező: Ruben Fleischer
Főszereplők: Jessie Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone, Rosario Dawson
Hazai bemutató: 2019. október 17.
Forgalmazó: InterCom

Teminátor: Sötét végzet

Sarah Connor-nak ezúttal egy Dani Ramos (Natalia Reyes) névre keresztelt fiatal lányt kell megmenteni, a rá vadászó új, minden eddiginél halálosabb Terminátortól (Gabriel Luna).

Ezért várjuk: Talán mondhatom azt, hogy mindenki egy emberként bokszolt a levegőbe örömében, miután kiderült, hogy a legújabb, szám szerint hatodik Terminátor film az utolsó igazán jó felvonás, vagyis az Ítélet napja egyenesági folytatása lesz majd. Ezzel törölve az olyan kétes, legjobb esetben is csak közepesnek mondható próbálkozások cselekményét, mint a Gépek lázadása, a Megváltás, vagy a Genisys. Örömünket pedig tovább növelték az olyan, szépen lassan csöpögő információk, minthogy a produceri székben viszont láthatjuk az első két film rendezőjét, James Cameron-t, vagy, hogy az alkotást a Deadpool-t is jegyző Tim Miller vezényli le. Erre csak hab volt a tortán, hogy a negyedik rész kivételével az összes Terminátor moziban jelen levő Arnold Schwarzenegger mellett Linda Hamilton is tiszteletét teszi majd az új felvonásban.

Eredeti cím: Terminator: Dark Fate
Korhatár: 16E
Műfaj: akció, sci-fi
Játékidő: ?
Rendező: Tim Miller
Főszereplők: Linda Hamilton, Arnord Schwarzenegger, Mackenzie Davis, Edward Furlong, Gabriel Luna
Hazai bemutató: 2019. október 30.
Forgalmazó: Fórum Hungary

Addams Family – A galád család

A Halloween első számú famíliája, Addamsék visszatérnek a mozivászonra első animációs vígjátékukban. A környék legfurább családja viccesen, szokatlanul és nevéhez méltó módon értelmezi újra, mit is jelent jó szomszédnak lenni.

Ezért várjuk: Az idehaza “galád család”-ként is ismert famíliát talán nem kell bemutatnunk senkinek sem, hiszen a 90-es években két feldolgozás is bemutatásra került, – az eredeti, 60-as években futott horror-vígjáték széria alapján – amik mára már-már szinte kultstátuszba emelkedtek. Éppen ezért mi is tűkön ülve várjuk, hogy végre bepillantást nyerhessünk abba, hogy Addams-ék, hogyan is festenek majd animációs formában. Remélhetőleg hozni fogja az eredeti filmeket is átható fekete humort, hiszen ebből már az előzetesekben is kaphattunk egy adagot.

Eredeti cím: The Addams Family
Korhatár: 12E
Műfaj: animációs, vígjáték
Játékidő: 105 perc
Rendező: Greg Tiernan, Conrad Vernon
Főszereplők: Oscar Isaac, Charlize Theron, Chloë Grace Moretz, Finn Wolfhard, Bette Midler
Hazai bemutató: 2019. október 30.
Forgalmazó: Fórum Hungary


Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGFRISSEBB