fbpx
19.1 C
Budapest
vasárnap, június 20, 2021

Ezt az öt filmet ajánljuk idén novemberben!

Álom doktor

A ragyogás nem múlik el. A kisfiú, aki túlélte mindazt, amit apja művelt vele és családjával a magányos Szépkilátás Hotelben, felnőtt – de viseli az egykori traumák nyomát. Miután nagy nehezen kiverekszi magát az alkoholizmusból, egy hospice-házban talál munkát, ahol halálukra váló ápoltjai Álom doktornak becézik.
Danny Torrance tudja magáról, hogy különleges erők laknak benne. És ezek akkor támadnak fel, amikor találkozik egy lánnyal, aki az övéhez hasonló képességgel rendelkezik, csak sokkal erősebbel. És a régi szellemek és a régi félelmek visszatérnek. A ragyogás erősebb, mint valaha…

Ezért várjuk: Hosszú évtizedek után, egész pontosan 2013-ban Stephen King megírta életművének egyik legkultikusabb regényének, vagyis a Ragyogás-nak a folytatását, amely még szerinte is „túl félelmetes” lett. A filmváltozat, a horror és King veteránnak is nevezhető Mike Flanagan (Oculus, Gerald’s Game) rendezésében készült és olyan világsztárokat vet be, mint például Ewan McGregor, aki Danny Torrencét fogja életre kelteni, aki nem más, mint a Ragyogásból ismert Jack Torrence fia. McGregor mellett pedig olyan további sztárok lesznek láthatók, mint Rebecca Ferguson, Jacob Tabley, vagy Bruce Greenwood. Az első, tengerentúli vélemények alapján pedig egy több, mint korrekt adaptációra ülhetünk majd be nemsokára.

Eredeti cím: Doctor Sleep
Korhatár: 16+
Műfaj: horror
Játékidő: 151 perc
Rendező: Mike Flanagan
Főszereplők: Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Jacob Tremblay, Bruce Greenwood
Hazai bemutató: 2019. november 7.
Forgalmazó: InterCom

Az aszfalt királyai

Az Oscar-díjas Matt Damon és Christian Bale a főszereplői az igaz történet alapján készült filmnek, melyben a látnoki erővel bíró autótervező, Carroll Shelby és a vakmerő, brit születésű autóversenyző, Ken Miles együtt küzdenek meg a vállalati beavatkozással, a fizika törvényeivel és saját démonjaikkal, hogy megépíthessenek egy forradalmi versenyautót a Ford Motor Companynek, amivel legyőzhetik Enzo Ferrari autóit az 1966-os Le Mans-i 24 órás versenyen.

Ezért várjuk: A nemrég megrendezésre került Torontói Filmfesztivál közönsége már láthatta James Mangold legújabb alkotását, amiről a kritikusok egyöntetűen pozitívan vélekedtek. Sőt, néhányan még az év egyik legjobb filmjének is kikiáltották az igaz történetet feldolgozó két és fél órás grandiózus mozit. Ráadásul az eddig megjelent előzetesek is ezt igazolták. Így kétség sem férhet hozzá, hogy az Aszfalt királyai az év hátralévő részének egyik legjobban várt bemutatója. A főbb szerepekben pedig olyan nagyszerű színészeket láthatunk, mint az Oscar-díjas Christian Bale és Matt Damon, valamint Jon Bernthal, Caitriona Balfe, vagy Josh Lucas.

Eredeti cím: Ford v Ferrari
Korhatár: 12+
Műfaj: életrajzi, dráma
Játékidő: 152 perc
Rendező: James Mangold
Főszereplők: Christian Bale, Matt Damon, Jon Bernthal, Tracy Letts
Hazai bemutató: 2019. november 14.
Forgalmazó: Fórum Hungary

Jégvarázs II.

Miért született Elza varázserővel? A válasz egyszerre szólítja el a lányt és jelent veszélyt királyságára. Annával, Kristoff-fal, Olaffal és Svennel együtt veszedelmekkel teli utazásra indul, hogy fényt derítsen a titokra. Legutóbb hatalma túl sok volt a világ számára, most azonban mindenki azt reméli, elegendő lesz.

Ezért várjuk: A világszinten több, mint egymilliárd dolláros bevétel, már önmagában minden alkotásnak garantálna egy folytatás, de a Jégvarázs amellett,  hogy ekkora elképesztő összeget halmozott fel mozis pályafutása során, legalább ötször ennyit termelő brand nőtt köré és túlzás nélkül egy generáció gyerkőceit (elsősorban lányait) fertőzte meg Anna, Elza, Olaf és Kristoff jeges kalandja. Hogy a második rész képes lesz-e hasonló sikereket elérni, mint elődje, azt még nehéz megmondani, mindenesetre az eddig látottak alapján annyi biztos, hogy látványban és kalandokban ezúttal sem lesz hiány. A folytatásban egyébként a jól ismert szereplőknek természetesen a jól megszokott színészek kölcsönzik majd a hangjukat, így eredeti változatban viszont hallhatjuk majd Kristen Bell-t, Josh Gad-ot, Idina Menze-t és Jonathan Groff-ot is.

Eredeti cím: Frozen II
Korhatár: 6E
Műfaj: animációs, fantasy, kaland
Játékidő: 103 perc
Rendező: Chris Buck, Jennifer Lee
Főszereplők: Kristen Bell, Alan Tudyk, Josh Gad, Jonathan Groff, Evan Rachel Wood, Alfred Molina
Hazai bemutató: 2019. november 21.
Forgalmazó: Fórum Hungary

Az ír

Frank Sheeran a második világháborús harcokban során szerzett gyakorlatát bérgyilkosként kamatoztatta, így mindig is a maffia egyik legértékesebb embere volt. Évekkel később megpróbálja felidézni a múltat, és megtalálni az összefüggéseket Jimmy Hoffa megyilkolása kapcsán.

Ezért várjuk: Egy Martin Scorsese film mindig nagy eseményszámba megy, de ha abban három színészlegenda (De Niro, Pacino és Pesci) játssza a főszerepet és a Netflix pénzeli, akkor érthető, hogy a várakozás az átlagosabbnál is hajmeresztőbb méreteket ölt. A tengerentúli kritikusok egyébként egyértelműen kijelentették, hogy új klasszikus született, ami nem csak Scorsese, de a három legendás színész (De Niro, Pacino, Pesci) karrierjének is az egyik, ha nem legjobb alkotása. És bevalljuk, őszintén mi sem hittük volna, hogy ezt mondjuk egyszer, de úgy néz ki DeNiro és Pacino utóbbi években megkopott hírneve is a helyére állni látszik, hála Scorsese-nek. Egyszóval alig várjuk az idén őszi premiert!

Eredeti cím: The Irishman
Korhatár: 12E
Műfaj: életrajzi, krimi, dráma
Játékidő: 209 perc
Rendező: Martin Scorsese
Főszereplők: Robert De Niro, Joe Pesci, Al Pacino, Harvey Keitel, Anna Paquin, Bobby Cannavale
Hazai bemutató: 2019. november 21.
Forgalmazó: Netflix

Tőrbe ejtve

A milliárdos krimiírót 85. születésnapján holtan találják vidéki villájában. A partit követő napon a tett helyszínére érkezik a híres magándetektív, Benoit Blanc (Daniel Craig), akit egy titokzatos személy bérelt fel a szenzációs bűncselekmény felderítésével. Ahogy a nyomozó elkezdi felgöngyölíteni az ügyet, egyre különösebb tiktokra derít fényt. És bár az ünnepségen résztvevő családtagoknak, és a személyzetnek is megdönthetetlen alibije van, mindenkinek alapos indítéka volt a szörnyű tett elkövetésére. A vidéki magányban elszigetelt família minden tagja egyre kétségbeesettebben bizonygatja saját igazát, de Benoit Blanc egy meglepő csellel végül mégis tőrbe csalja a gyilkost.

Ezért várjuk: Rian Johnsonnál – az Utolsó Jedik bemutatóját követően – talán egyik rendező sem kapott nagyobb gyűlölet cunamit az elmúlt években. De az amerikai direktor, aki egyébként meglepően színes filmográfiát (Looper, Beépülve, Szélhámos fivérek) tudhat maga mögött, nem esett depresszióba a Star Wars rajongók néhol igen kemény szidalmazásától, helyette inkább új projektbe fogott. Ez pedig nem más volt, mint a Knives Out című krimi/thriller, amihez elképesztő szereplőgárdát sikerült megnyerni. A Tőrbe ejtve ugyanis olyan sztárokat vonultat fel, mint Daniel Craig, az Oscar-díjas Christopher Plummer, Chris Evans, az Oscar-jelölt Toni Collette, a kétszeres Golden Globe-díjas Jamie Lee Curtis, az Oscar-jelölt Michael Shannon, a Golden Globe-díjas Don Johnson, és Ana de Armas.

Eredeti cím: Knives Out
Korhatár: 12E
Műfaj: krimi, dráma, vígjáték
Játékidő: 130 perc
Rendező: Rian Johnson
Főszereplők: Daniel Craig, Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Frank Oz
Hazai bemutató: 2019. november 28.
Forgalmazó: Freeman Film

Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGFRISSEBB