fbpx
19.1 C
Budapest
vasárnap, június 20, 2021

Ezt az öt filmet ajánljuk idén decemberben!

A grincs

A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mindenféle találmánnyal és szerkentyűvel, melyek a házigazda mindennapi kényelmét szolgálják, így a Grincs csak akkor látja szomszédait Kifalván, amikor kifogy az élelemből. Kifalva minden évben karácsonykor megzavarja hősünk magányát az évről évre egyre nagyobb, fényesebb és hangosabb ünnepléssel. Amikor a Kik bejelentik, hogy idén háromszor nagyobb lesz a karácsony, a Grincs rájön, hogy csupán egy módon biztosíthatja a csendet és a békességet: el kell lopnia a karácsonyt. Úgy dönt tehát, hogy Mikulásnak adja ki magát, sőt, terveihez csapdába ejt egy nyafka rénszarvast is, hogy legyen, aki húzza a szánját. Eközben odalent Kifalván Cindy-Lou Ki, egy kislány, akiben túlcsordul a karácsonyi vidámság, a barátaival azt tervezi, hogy csapdába ejti a karácsonyi köreit rovó Mikulást, hogy megköszönhesse neki a sok segítséget, amit túlterhelt édesanyjának nyújt. Ahogy közeledik a karácsony, félő, hogy a jó szándékú terv ütközni fog a Grincs jóval ármányosabb ügyködésével….

Ezért várjuk: Mert az Illumination stúdió mindössze nyolc éve van a köztudatban, mégis olyan remek animációs filmeket köszönhetünk nekik, mint a Gru, a Kis kedvencek titkos élete, vagy a Minyonok. A Grincs pedig ezek tükrében és az eddig látott előzetesek alapján biztos, hogy nem lesz kevésbé szórakoztató, mint az előbb felsorolt alkotások. Sőt, a Grincs sztorija és karaktere alapból megunhatatlan, úgyhogy ez még egy plusz indok arra, hogy várjuk ezt a mozit.

Eredeti cím: The Grinch
Korhatár: 6+
Műfaj: animációs, vígjáték
Játékidő: 86 perc
Rendező: Scott Mosier, Yarrow Chenei
Főszereplők: Benedict Cumberbatch, Rashida Jones, Pharrell Williams (szinkronhangok)
Hazai bemutató: 2018. december 6.
Forgalmazó: 
UIP-Duna Film

Robin Hood

A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Notthingham-i seriff a szent háború égisze alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin és mór barátja, Little John (Jamie Foxx) az ártatlanok védelmében egy merész tervet eszel ki: ellopják a kincstár aranyát, és megdöntik a seriff uralmát.
Robin kemény harcossá képezi ki magát John segítségével, majd álruhát ölt, és úgy fosztogatja a gazdagokat, és osztja szét az aranyat a szegények között. A népben remény ébred a titokzatos tolvaj láttán. De vajon a féktelen csuklyás nyilai elég gyorsak lesznek ahhoz, hogy egy hadseregnyi katonát legyőzzenek?

Ezért várjuk: Mert szeretjük az ilyen klasszikus történetek kissé modernizált és felpörgetett változatait. Szerintünk emiatt volt zseniális a Guy Ritchie által rendezett két Sherlock Holmes film is. Az ízelítők alapján pedig most a Robin Hood is hasonlóan remek adaptációnak ígérkezik. Az akció jelenetek pörgősnek tűnnek, a szereplőgárdában csupa remek színész található és az sem elhanyagolható indok, hogy java részt kishazánkban forgatták.

Eredeti cím: Robin Hood
Korhatár: 16+
Műfaj: akció, kaland
Játékidő: 116 perc
Rendező: Otto Bathurst
Főszereplők: Taron Egerton, Jamie Foxx, Ben Mendelsohn, Jamie Dornan
Hazai bemutató: 2018. december 6.
Forgalmazó: 
Freeman Film


Aquaman

Arthur Curry megtudja, hogy Atlantis, a víz alatti királyság trónja rá vár. Mint törvényes örökösnek, neki kell elfogadnia a koronát, hogy csatába vezesse a népét – mert a világ bajban van, és nincs, más, aki kiálljon érte.

Ezért várjuk: Bevallom, Aquaman sosem tartozott a kedvenc szuperhőseim közé. Legalábbis addig biztosan nem, ameddig tavaly végre bemutatásra nem került, az Igazság Ligája című filmben. Habár szerepe nem volt épp a leghangsúlyosabb, mégis az őt alakító Jason Momoa annyira jól hozta a karaktert, hogy képes volt megszerettetni velem. Ezután pedig elkezdtem érdeklődni a szóló mozija iránt is. Azonban csak az idei Comic-Con-on debütált első előzetes győzött meg arról végérvényesen, hogy ezt a filmet látnom kell! Az Aquaman, ugyanis a DC eddigi alkotásaival szemben jóval könnyedebbnek ígérkezik. A víz alatti jelenetek pedig már most lenyűgöztek.

Eredeti cím: Aquaman
Korhatár: 12+
Műfaj: akció, kaland, fantasy
Játékidő: 139 perc
Rendező: James Wan
Főszereplők: Jason Momoa, Amber Heard, Nicole Kidman, Dolph Lundren, Patrick Wilson
Hazai bemutató: 2018. december 13.
Forgalmazó: InterCom

Pókember: Irány a Pókverzum!

Nem sokkal azután, hogy Peter Parker ellen összefogtak legnagyobb ellenségei, Doktor Octopus, Homokember, Electro, Kraven és a Keselyű, és hatalmas csatában legyőzték, egy átlagos amerikai srácot újra megcsípett egy genetikailag módosított pók. Miles fekete és spanyol szülők gyereke, átlagos, békés családban él, bár az egyik nagybátyja bűnöző… És még az eredeti pókembernél is több különleges képességgel rendelkezik: ha akar láthatatlanná válik, az érintése bénító hatású. De ellenségei is vannak. Köztük a legveszélyesebbet Skorpiónak hívják.

Ezért várjuk: Mert, ha választanom kellene a decemberi felhozatalból biztosan a Pókember: Irány a Pókverzum!-ra mondanám azt, hogy ezt a filmet várom a legjobban. És, hogy miért? Az okok szinte felsorolhatatlanok, de azért párat összegyűjtöttem. Először is, Pókember az egyik kedvenc Marvel karakterem és ebben a moziban nem egy, nem kettő, de legalább hat féle, kevésbé ismert változatával is találkozhatunk majd. Aztán az sem elhanyagolható indok, hogy Hollywood jelenlegi legtehetségesebb író/rendező párosának egyik fele, Phil Lord (A Lego-kaland, 21 Jump Street) felelt a forgatókönyvért. Plusz ez lesz az első olyan alkalom, hogy Pókember karaktere egész estés animációs film formájában kerül bemutatásra. Az előzetesekből pedig tisztán látszik, hogy egy nem mindennapi megvalósítású produkcióról beszélünk, elég csak az animáció stílusára vetnünk egy pillantást.

Eredeti cím: Spider-Man: Into the Spider-verse
Korhatár: ?
Műfaj: animációs
Játékidő: ?
Rendező: Rodney Rothman, Bob Persichetti, Peter Ramsey
Főszereplők: Shameik Moore, Nicolas Cage, Jake Johnson, Liev Schreiber, Hailee Steinfeld (szinkronhangok)
Hazai bemutató: 2018. december 13.
Forgalmazó: InterCom

Űrdongó

1987-ben Űrdongó menekülni kényszerül a Cybertronról, és egy kaliforniai tengerparti kisváros roncstelepén rejtőzik el. Charlie (Hailee Steinfeld) éppen 18 éves lesz, és keresi a helyét a világban. Ő talál rá az ütött-kopott, lerobbant Űrdongóra. Amikor Charlie életre kelti, hamar ráébred, hogy ez az autó nem csak egy közönséges Volkswagen Bogár…

Ezért várjuk: Mert, habár a Transformers széria valóban nem a filmgyártás magasiskolája, mégis én kiállok azon véleményem mellett, hogy bizonyos szintig minden része szórakozató volt. Igaz, Michael Bay a végére egyre inkább az értelmetlen fordulatok és fejfájdítóan rossz poénok felé tolta el a mércét, a minőségi szórakoztatás helyett. Sokan ezért ábrándultak ki végleg a franchise-ból, azonban számukra is új esélyt adhat az Űrdongó. Már csak azért is, mert látványgyáros Bay-t öt film után, a jóval kifinomultabb ízléssel megáldott Travis Knight (Kubo és a varázshúrok) váltotta a rendezői székben. A kedvcsinálók pedig bebizonyították, hogy a Transformers szériától megszokott lenyűgöző látvány mellett, ezúttal némi érzelmi töltetet is kapunk majd.

Eredeti cím: Bumblebee
Korhatár: ?
Műfaj: akció, sci-fi
Játékidő: 113 perc
Rendező: Travis Knight
Főszereplők: Hailee Steinfeld, Justin Theroux, John Cena, Angela Bassett
Hazai bemutató: 2018. december 20y
Forgalmazó: UIP-Duna Film

https://youtu.be/ND1HY95K-Pg


Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGFRISSEBB