fbpx
-2.8 C
Budapest
vasárnap, január 17, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Ezért csúszik a Sötét Főnix és az Új Mutánsok

Ezért csúszik a Sötét Főnix és az Új Mutánsok

A Fox háza táján nem éppen úgy alakulnak mostanában a dolgok, mint ahogy azt tervezték. Ezt bizonyítja az is, hogy a közelmúltban az alábbi filmek bemutató dátumát is jóval arrébb tolták: Sötét Főnix, Új Mutánsok, Gambit és Alita: A harc angyala. Simon Kinberg – az X-Men-filmek állandó producre – a Collider magazinnak adott interjújában azonban ma elárulta, hogy a soron következő két mutáns mozi miért is csúszik majd.

Az idén novemberről, jövő februárra, majd júniusra halasztott Sötét Főnix-ről az alábbiakat mesélte:

Érzelmileg és látványügyileg is az utolsó harmadra helyeztük a hangsúlyt. Azonban ehhez a részhez utólag sok mindent hozzáadtunk, emiatt pedig néhány dolgot az első két harmadban is változtatnunk kellett.

– majd hozzátette, hogy nem csak a fentebb említett dolog miatt döntöttek a halasztás mellett:

Azért pont június 7.-re csúsztattuk a filmet, mert időközben kiderült, hogy a vizuális effektusokkal nem leszünk kész az eredetileg kitűzött február 14.-i premierre. Valamint a júniusi bemutató nagyobb bevételt is eredményezhet globálisan és akkor több IMAX vetítést is tarthatunk belőle, valamint az sem elhanyagolható szempont, hogy ekkor jobb esélyekkel indul a film Kínában is.A Sötét Főnix után, a szintén több hónapppal elnapolt Új Mutánsokkal kapcsolatban azt kérdezték a producer/rendezőtől, hogy igaz-e az a pletyka, miszerint azért csúszik a horror filmnek tervezett X-Men mozi, mert PG-13 helyett, R besorolásúvá szeretnék tenni. Erre Kinberg ezt a választ adta:

Ez egy olyan film, ami lehet R besororlású, de akár egy durvább PG-13 is. A horror alműfajból kiindulva adná magát, hogy R besorolású legyen, hiszen manapság a horror filmek java része ilyen korhatárral kerül bemutatásra, ugyanakkor a stáb java részét fiatal színészek alkotják, szóval majd még meglátjuk. De a stúdió nyitott rá így is, úgy is.


Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB