fbpx
2.2 C
Budapest
szerda, január 20, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Ez a Cloverfield inspirálta rövidfilm, tökéletesen illik annak univerzumába

Ez a Cloverfield inspirálta rövidfilm, tökéletesen illik annak univerzumába

Nem rég került fel az internetre, a Megan címre keresztelt 8 perces (stáblista nélkül csak 5 perces) rövidfilm, ami habár hivatalosan nem Cloverfield fan filmként látta meg a napvilágot, annak univerzumába mégis tökéletesen beleillene utalásai miatt. A filmet, az eddig főként vizuális effektusokért felelős szakember, Greg Strasz rendezte, aki elmesélte, hogy a fő inspirációt a Cloverfield filmekből merítette. A Megan-ról egyébként nehéz megállapítani, hogy a Cloverfield univerzumához szeretne-e tartozni vagy csak megidézi annak hangulatát.

Az IMDb szerint a főszereplő karaktert Megan Paulson-nak (Matilda Anna Ingrid Lutz – Körök) hívják, de a kisfilmben elhangzó egyik mondat alapján (Még az apád sem volt ennyire zakkan) könnyen elképzelhető az is, hogy valójában a Cloverfield Lane 10-ből ismert Howard Strambler (John Goodman) lányáról van szó, akit szintén Megan-nak hívtak. A végén egy óriásszörny és egy hatalmas idegen űrhajó is feltűnik, amik alapján szintén nem lehet egyértelműen megmondani, hogy a saját útját akarja-e járni az alkotás, vagy a Cloverfield univerzumához szeretne-e csatlakozni. Mindenesetre a kivitelezés csodálatos, szóval remélhetőleg a Bad Robot figyelmét is felkelti majd ez a rövidfilm és talán hozzá vágnak pár milliót Strasz-hoz, hogy rendezzen nekik valamit. Erre egyébként minden esélye meg is lehet, hiszen a Cloverfield Lane 10 rendezője, Dan Trachtenberg is egy videojáték alapján (Portal) készült fan film után kapott lehetőséget arra, hogy egész estés filmet készítsen a Cloverfield univerzumában.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB