fbpx
6.9 C
Budapest
szombat, január 23, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Ekkora összeggel nyithat a Jurassic World: Bukott birodalom

Ekkora összeggel nyithat a Jurassic World: Bukott birodalom

Három évvel ezelőtt hatalmas bombaként robbant be a mozikba, a Jurassic World című film. A Colin Treworrov által rendezett alkotás elképesztő, 208 millió dolláros első hétvégét tudhatott magáénak, ami akkor meg is döntötte a Bosszúállók három éve tartott rekordját. Az érdeklődés pedig ezek után sem csökkent a nézők részéről, így a negyedik Jurassic-film közel 1.7 milliárdos bevételre tett szert világszinten. Ezzel pedig még ma is minden idők ötödik legjövedelmezőbb alkotása az Avatar, a Titanic, a Star Wars: Az ébredő Erő és a Bosszúállók: Végtelen háború után.

Amerikában, a jegyelővételek megkezdését követően természetesen megindultak a találgatások is, hogy vajon a folytatás megtudja-e majd ismételni az előző rész bravúros teljesítményét. Nos, a jelenlegi állás szerint úgy tűnik, hogy nem. De az elemzők által kikalkulált 140-150 millió dolláros első hétvégés bevétel miatt sem kell majd szégyenkeznie a Jurassic World: Bukott birodalom-nak. Természetesen ezek csak találgatások, úgyhogy könnyen elképzelhető, hogy még ennél is több pénzre tehet szert a filmet gyártó Universal stúdió. Amerikában egyébként csak a hó végén fog bemutatásra kerülni, ahol a jelek szerint nem lesz komolyabb ellenfele. Ha a 150 milliós tipp bejön az elemzőknek és a szájhagyomány is jó lesz, akkor elődjéhez hasonlóan könnyű szerrel lehet  belőle milliárdos alkotás.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB