fbpx
6.5 C
Budapest
vasárnap, január 24, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Edward James Olmos karakterét teljesen kivágták Shane Black, Predator filmjéből

Edward James Olmos karakterét teljesen kivágták Shane Black, Predator filmjéből

Arról már mi is számtalan hírt közöltünk, hogy a Shane Black rendezésében készülő új Predator mozi nem akar(t) egy könnyedén összejönni. Nem elég, hogy a film teljes utolsó harmadát újra kellett forgatni, mert az eredetileg nappal felvett finálé nem volt elég rémisztő, de új jeleneteket is kellett forgatni az alkotáshoz a stúdió kérésére. Erre azért volt szükség, hogy a kezdetben teljesen különálló történetet összeköthessék az eddigi három Predator mozival valamilyen szinten. Shane Black legutóbb vicceskedve azt is elárulta, hogy elgondolkodott azon, hogy a film alternatív vágását – melyben szinte az egész film nappal játszódik – is megjelenteti Blu-ray-en, de mivel ez nem lett leeffektelve és a stúdió nem hajlandó költeni rá, erre a rajongóknak kéne összedobni a pénzt.
Ma pedig kiderült, hogy a vágás sem lesz egyszerű procedúra. A Slash Film hírei szerint ugyanis a film első vágása túl hosszú lett, ami miatt nem kevesebb, mint körülbelül 30-45 percet ki kellett vágni belőle. Ezt a műveletet leginkább Edward James Olmos karaktere bánta, akit teljes egészében kihagytak az alkotásból. A hírek más szereplők megnyirbálásáról nem szóltak, de vélhetően nem Olmos az egyetlen, aki így járt. A színész az alábbiakat mondta az esettel kapcsolatban:

Sajnos már nem vagyok benne a filmben, mert az túl hosszúra sikeredett és ki kellett vágniuk. Körülbelül 30 és 45 perccel lett hosszabb, mint kellett volna úgyhogy valamilyen szinten megértem a döntésüket.

Hogy pontosan milyen játékidővel bírt az a bizonyos “túl hosszú” első vágás az rejtély, de valószínűleg a stúdiónál olyan 120-135 percnél húzhatták meg a határt, így az első változat valahol három óra környékén mozoghatott. Ez Shane Black-nél nem szokatlan, hiszen az általa rendezezz Vasember 3 is eredetileg 195 perces lett volna, ha nem vágatja meg jobban a Marvel.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB