fbpx
11 C
Budapest
szombat, február 27, 2021
Kezdőlap Film Hírek Az új Kedvencek temetője sokkal hűbb adaptációja lesz Stephen King eredeti könyvének

Az új Kedvencek temetője sokkal hűbb adaptációja lesz Stephen King eredeti könyvének

Vissza az eredetihez – ez volt a Kedvencek temetője alkotóinak jelszava. Ez alatt azt kell érteni, hogy az 1989-es filmhez képest sokkal több érdekes elemet átvettek Stephen King híres regényéből:

Az akkori adaptációba egy csomó dolog nem fért bele, amiket viszont mi imádunk a könyvben, ezért szépen beleraktuk őket a filmünkbe.

– mondja az egyik rendező, Dennis Widmyer

Ugyanakkor az a tény, hogy igyekeztünk hűek maradni a regényhez, nem jelenti azt, hogy bizonyos pontokon nem változtattunk, főleg azért, hogy jobban hangsúlyozhassuk a természetfeletti erők jelenlétét.

https://youtu.be/k473Bxe7E70

A forgatáson nem várt nehézséget okozott, hogy az alkotók minél kevesebb CGI technológiával – számítógépes animációval – akartak dolgozni, ezért az egyik „főszereplőt”, a család macskáját igazi négylábú alakította.

Az állatidomár hat egyforma macskával érkezett, hogy majd felváltva játsszanak a kamerák előtt

– folytatja Widmyer.

Ekkor kezdődött a rémálom. Amikor nagy merészen azt mondtuk, hogy csak semmi CGI, azt hittük, a macskák majd a „tessék”-re szépen elkezdenek játszani. Hát nem, a macska nem kutya, soha nem fogad szót, ha mosakodni akar, akkor mosakszik, ha heverészni támad kedve, akkor meg azt csinálja. Kész csoda, hogy a végén csak összehoztuk a hat macskával, amit szerettünk volna.

Az új Kedvencek temetője jelentős változtatása az első filmhez képest az is, hogy az egyik legemlékezetesebb alakot, Zelda kísértetét ezúttal egy kamaszlány alakítja – a regényben foglaltatnak megfelelően. Az első filmben ugyanis egy férfi színész, Andrew Hubatsek alakította a női kísértetet különleges maszkban, s talán pont ettől volt olyan rémisztő. Most viszont Zeldát a 13 éves Alyssa Brooke Levine játssza.

A történet szerint Zelda annak idején nagyjából 11 évesen haldoklott agyhártyagyulladásban, és a húgának, Rachelnek kellett gondoznia

– magyarázza Widmyer

Ez már önmagában horror, hogy valaki kisgyerekként kénytelen végignézni, ahogy a nővérét fokozatosan elemészti a betegség, ezért kísérti aztán a felnőtt Rachelt Zelda alakja. Azt hiszem, Alyssa révén vissza tudtunk térni ahhoz a lélektani nyomasztáshoz, aminek Stephen King mindig is a nagymestere volt.

Hazai bemutató: 2019. április 4.
Forrás: UIP-Duna Film

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB