fbpx
6.5 C
Budapest
vasárnap, január 24, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Box Office Az év eddigi legjobb nyitányát produkálta az Így neveld a sárkányodat 3

Az év eddigi legjobb nyitányát produkálta az Így neveld a sárkányodat 3

A DreamWorks animációs stúdió legújabb alkotása, az Így neveld a sárkányodat 3, messze a vártnál jobban teljesített. 55 millió dolláros első hétvégi bevétele, ugyanis nem csak a széria, de 2019 eddigi legjobb nyitányának is számít. Az idei rekordot az Üveg című film tartotta 40 millióval. Összehasonlítás képpen az első rész 43 millió, a második pedig 49 millió dollárral kezdte meg pályafutását nyolc, valamint öt évvel ezelőtt. A trilógia záródarabja, így szép siker elé néz, hiszen a korábbi két felvonás is összesen közel egymilliárdos bevételre tett szert. Az Így neveld a sárkányodat 3, a világ többi részén egyébként további 216 millió dollárral gazdagította a stúdiót. Teljes bevétele ezzel jelen pillanatban 271 millió dollár.

12 millió dollárral a második helyre csúszott vissza az előző heti nyertes, az Alita: A harc angyala. Amerikában ezzel 60 millió összbevételnél tart a 200 millió dollárból készült anime adaptáció. Világviszonylatban némiképp jobb a helyzet, ott ugyanis már 164 milliót gyűjtött össze Robert Rodriguez legújabb mozija, de ez még mindig bukás gyanús, főleg, ha a nem kevés marketing költséget is hozzá számoljuk a büdzséhez. A harmadik helyet pedig a Lego-kaland 2 szerezte meg 10 millió dollárral, ami az első rész durva meneteléséhez képest jókora visszaesés. A negyedik helyen Dwayne Johnson új vígjátéka a Családi bunyó végzett, amit néhány moziban már a múlt héten is vetítettek, ekkor 139 ezer dollár bevételre tett szert, ez erre a hétre 8 millióra emelkedett, ami önmagában nem rossz eredmény, bár Johnson legutóbbi mozijaihoz képes kissé vérszegény.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB