fbpx
-4.2 C
Budapest
vasárnap, január 17, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek Az Apáca lett, a Démonok között franchise legsikeresebb darabja

Az Apáca lett, a Démonok között franchise legsikeresebb darabja

Alig egy hónapja mutatták be a Démonok között széria legújabb darabját, az Apáca című film képén, mégis elég volt neki ennyi idő ahhoz, hogy rekorder legyen a franchise-on belül. Erre a bemutató előtt nagy összeggel fogadtunk is volna, de aztán a sajtót ellepték a java részt negatív kritikák és a rajongók tetszését sem nyerte el igazán a legújabb rémkaland. Ezután már nem voltunk annyira biztosak benne, hogy képes lesz megdönteni a Démonok között 2, 320 millió dolláros bevételi rekordját. Ez azonban a hétvégén mégiscsak sikerült a démoni apácáról szóló horror filmnek. Az Apáca ugyanis vasárnap, 4. hétvégéjén, 5 millió dollárt kasszírozott, amivel világviszonylatban átlépte 330 millió dolláros bevételt. Meglepő módon, ennek ellenére Amerikában továbbra is csak a harmadik legsikeresebb Démonok között film a Démonok között első és második része után.

Az Apáca kiemelkedő sikerének köszönhetően a franchise teljes bevétele meghaladta az 1.5 milliárd dollárt. Ez részenkénti átlagra levetítve 306 millió dollárt jelent, ami nagyjából helytálló is, mivel a Démonok között-filmek meglehetősen fej-fej mellett teljesítettek a pénztáraknál. Az eddigi csúcstartó Démonok között 2, 320, az első Démonok között 319, az Annabelle 2.: A teremtés 306, míg a legkevésbé sikeres felvonás, az Annabelle 257 millióval zárta mozis pályafutását. Az Apácát még vetítik a mozik, így könnyen elképzelhető, hogy a 350 millió dolláros végösszeg is összejöhet neki világviszonylatban.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB