fbpx
11 C
Budapest
szombat, február 27, 2021
Kezdőlap Film Hírek A Venom durván megdöntötte az októberi nyitány rekordot

A Venom durván megdöntötte az októberi nyitány rekordot

A Sony, Venom című képregény adaptációjának már a bemutató előtt rekord nyitányt jósoltak. Az akkori előrejelzések még 65-70 millió dollárról szóltak, de még ennél is sokkal jobb számokat sikerült szállítania a Marvel antihősének eredettörténetét bemutató alkotásnak. Ezzel pedig a Gravitáció 5 éves rekordját is megdöntötte. Alfonso Cuarón túlélő sci-fi-je 2013-ban, 55 millióval nyitott bemutatójának első hétvégéjén, amivel rögtön sikerült is egy atombiztosnak tűnő rekordot beállítania. Az október sosem számított erős hónapnak, ezért sokáig nem akadt kihívója a Gravitáció-nak, egészen mostanáig… A Venom, ugyanis az előzetes becslésekre rálicitálva vegül 80 millió dollárral nyitott a hétvégén. Ehhez a világ többi orzságából további 125 millió folyt be, így a Tom Hardy főszereplésével készült mozi már 205 milliónál tart. Ez a 100 milliós büdzséhez (+plusz marketing) mérten szép teljesítmény.

A második helyet ezen a héten Bradley Cooper rendezői debütálása csípte meg 42.6 millió dollárral. A Csillag születik című film 36 millió dollárból készült, ezért ezzel az összeggel már most sikernek könyvelhető el, a Bradley Cooper és Lady Gaga párosával készült zenés dráma. A világ többi piacán azonban jóval visszafogottabban szerepelt a film. Egész pontosan 14 milliót gyűjtött, amivel összességében 57 millió dollárnál tart a fülbemászó dalokkal tarkított alkotás. Ezen a hétvégén az összes jelenleg futó mozifilm együttesen 170 millió dollárt zsebelt be, ami szintén rekordnak számít októberben.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB