fbpx
-2.8 C
Budapest
vasárnap, január 17, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek A Tűzgyűrű: Lázadás rendezője szerint a harmadik részben összeállhatnak a két film...

A Tűzgyűrű: Lázadás rendezője szerint a harmadik részben összeállhatnak a két film főbb szereplői

 

Egyelőre még nagyon képlékeny, hogy mi lesz a Tűzgyűrű franchise sorsa, miután az eddigi két epizód egyike sem teljesített kiemelkedően a kasszáknál. A Guillermo del Toro által rendezett első rész 190 millió dolláros büdzsé mellett 411 milliót fialt világszinten, amire mondhatnánk, hogy “de hát a kétszeresét visszatermelte”, azonban, ha a marketingköltségeket is hozzádobjuk akkor már nem olyan rózsás a helyzet. Így gondolta a gyártó Legendary Pictures is, akik jóval többet vártak a kaijuk és a jaegerek összecsapásától. Ezért, a már a bemutató előtt bejelentett és 2017 augusztusára kitűzött folytatást először elcsúsztatták, aztán törölték, majd végül mégis tető alá hozták. Valószínűleg abban bízva, hogy a két epizód közt eltelt 5 év, valamint a szereplőgárdában eszközölt vérfrissítés jótékony hatással lesz a folytatásra nézve. Terveik azonban megint nem teljesen úgy sültek el, ahogy azt elképzelték.

A Lázadás büdzséje ugyan leredukálódott 150 millió dollárra, de ezzel együtt a bevétele is csökkenést mutatott és mindössze 300 millió dollárt sikerült összegyűjtenie a világ jegypénztárjaiból. Ezek után pedig ismérelten kérdésessé vált, a már tervben lévő harmadik film elkészülte. Annak ellenére is, hogy a rendező Steven DeKnight-nak már konkrét tervek voltak a fejében, melyek egy részét meg is osztott a rajongókkal:

Amikor a Tűzgyűrű: Lázadás-t forgattuk, rengeteg jegyzetet készítettem arról, hogy miről is kéne szólnia a folytatásnak. De egyelőre nem hívtak emiatt a stúdiótól. Jelenleg amúgyis teljesen be vagyok táblázva, így közel sem biztos, hogy részt tudnék venni a harmadik epizód munkálataiban, de ettől függetlenül kész terveim vannak, melyben fontos szerepet játszanak az első film karakterei is.

DeKnight korábban már célzott rá, hogy Mako Mori talán mégsem vesztette életét a második rész során, így az ő visszatérése sem lenne kizárt, ahogy a Raleigh Becket-et alakító Charlie Hunnam is újra felbukkanhat, aki csak azért maradt ki a Lázadás-ból, mert szűkös időbeosztásába az nem fért volna bele egy nagyköltségvetésű blockbuster.


Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB