fbpx
-2.1 C
Budapest
hétfő, január 18, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek A Szólíts a neveden rendezője komolyan gondolja a folytatást

A Szólíts a neveden rendezője komolyan gondolja a folytatást

A tavalyi év egyik kritikai sikere, az André Aciman könyve alapján, Luca Guadagnino által rendezett Szólíts a neveden című film volt. Az alkotás, 4 Oscar jelölés közül a legjobb adaptált forgatókönyv díját végül be is zsebelte, ezen felül pedig közel 100 egyéb díjat nyert el az elmúlt egy év során. A Metacritic oldalán 93-as átlag értékelésen áll, a Rotten Tomatoes-on pedig 95%-on, ami nem mindennapi teljesítmény. A 80-as években játszódó romantikus felnövés történet ezzel együtt a közönség tetszését is kivívta magának és szinte azonnal klasszikusként kezdtek hivatkozni rá. Általában az ilyen kisebb költségvetésű indie filmekhez nem sűrűn szokott folytatás készülni, de Guadagnino komolyan gondolja, hogy folytatja a Szólíts a neveden-ben megismert karakterek történetét:

Szeretném megmutatni, hogy mi történt ezekkel a karakterekkel és azt is, hogy döntéseik milyen következményekkel jártak, amiket azon a bizonyos nyáron meg hoztak.

A rendező ezután azt is hozzátette, hogy nagyon komolyan gondolja a folytatást, amit már az eredeti regény írójának, Acimannak is felvázolt, aki nagyon izgatott a projekttel kapcsolatban. A folytatás története a tervek szerint néhány évvel az első rész cselekménye után venné majd fel a fonalat. Hogy Guadagnino mikor állhat neki a forgatásnak azt még nem tudni, de várhatóan valamikor azután, hogy bemutatásra került legújabb munkája, a Suspiria remake-ja. A rendező mellett természetesen az előző rész főbb szereplői – Arnie Hammer, Timothiée Chalamet és Michael Stuhlbarg – is visszatérnek majd.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB