fbpx
-4.2 C
Budapest
vasárnap, január 17, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek A széria legjobb nyitányát produkálta a Mission: Impossible - Utóhatás

A széria legjobb nyitányát produkálta a Mission: Impossible – Utóhatás

A Mission: Impossible sorozat alapján készült filmes franchise első epizódja már több, mint 20 éve került bemutatásra és azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Ezt bizonyítja az is, hogy az amerikában péntken bemutatott hatodik rész 61.5 millió dollárral nyitott. Ez három millió dollárral több, mint, amit az eddigi rekordernek, a Mission: Impossible II-nek sikerült összegyűjtenie még 2000-ben. Igaz ez mai árfolyamon 100 millió feletti összegnek felelne meg. Az Utóhatás című rész készítőinek, ugyan nincs okuk a szomorkodásra, de ennél lehet erősebb első hétvégi bevételt vártak volna, már csak azért is, mert az előrejelzések is 65-70 millióról szóltak. De a remek kritikai (Rotten Tomatoes – 97%) és nézői (CinemaScore – “A” minősítés) visszajelzéseknek köszönhetően nagyon jó esélyei vannak arra, hogy a széria legsikeresebb alkotása legyen, ezzel megelőzve az eddigi legtöbb – világszintű – bevétellel (695 millió dollár) rendelkező negyedik, Fantom protokoll alcímre hallgató epizódot. Az Utóhatás világszinten egyébként már 135 milliónál tart.

Az amerikai bevételi lista második helyét ezúttal is a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című film szerezte meg 15 millió dollárral. Két helyet csúszott azonban vissza a Denzel Washington nevével fémjelzett Védelmező második része, ami előző heti 35 milliós bevételét csaknem megfelezve, 14 millióval zárta a hétvégét. A negyedik helyet a Hotel Transylvania harmadik része csípte meg, míg a DC képregények alapuló Tini Titánok: A film a meglepően jó kritikák ellenére is csak a csalódást keltő ötödik helyen nyitott, 10.5 millió dollárral. Az animációs film 10 milliós költségvetése ezzel már meg is van, de a stúdió azért ennél jóval többre számított titkon. A Hanya és Darázs jelenleg 183 milliós amerikai bevételével a héten megelőzte a három évvel ezelőtti első részét, amivel jelen pillanatban a Marvel 16. legsikeresebb alkotása. A Hihetelen család 2-őt pedig már csak 4 millió választja el attól, hogy a filmtörténelemben 36.-ként átlépje a bűvös 1 milliárd dollárt.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB