fbpx
15.1 C
Budapest
péntek, február 26, 2021
Kezdőlap Film Hírek A Star Wars IX. része után kicsit visszavesz majd a tempóból, a...

A Star Wars IX. része után kicsit visszavesz majd a tempóból, a Disney

2012-ben 4 milliárd dollárért vette meg a Disney a Star Wars-filmek jogait. Három évvel később pedig már meg is kaptuk az első próbálkozásukat, az Ébredő Erő című hetedik rész képében, aminek mozis + merchandise bevételeivel már bőven pénzénél is volt az egeres cég. Ezért aztán, azóta minden évben kaptunk egy Star Wars alkotást. 2016-ban bemutatásra került az első spinoff film, a Zsivány egyes, 2017-ben az Utolsó Jedik, idén a Solo: Egy Star Wars-történet, jövőre pedig érkezik az egyelőre cím nélküli IX. epizód is. Azonban azt követően, ha hihetünk a legfrissebb híreknek, akkor a stúdió behúzza picit a féket. Ez többek között a Solo: Egy Star Wars-történet bukásának (is) köszönhető. Erről egyébként maga a Disney elnöke, Bob Iger mesélt:

Én döntöttem el, hogy melyik film mikor kerüljön bemutatásra, és most visszanézve úgy érzem hibát követtem el. Hibáztam, mert túl sok film jött és túl gyorsan. A jövőben ezért lassítunk majd egy picit. Ez viszont nem azt jelenti, hogy nem is tervezünk több filmet a jövőben. J.J. [Abrams] gőzerővel dolgozik a IX. epizódon és kidolgozás alatt van, többek között Benioff és Weiss [a Trónok harca készítői] közös saga-ja is. De úgy érzem a jövőben sokkal óvatosabbnak kell lennünk az időzítés tekintetében.

Ez a kijelentés annak ellenére, hogy meglepő, teljesen érthető is, miután az Utolsó Jedik sem igazán úgy teljesített a kasszaknál, ahogy azt várták volna, a Solo pedig egyenesen meg os bukott, amire a Star Wars-filmek 40 éves történelmében nem volt még példa. Ezért az, ha a 2019-es IX. epizód után szünetel a franchise 1-2 évet az mindeképpen jót fog tenni neki és nekünk is.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB