fbpx
11 C
Budapest
szombat, február 27, 2021
Kezdőlap Film Hírek A Netflix hozza el nekünk Guillermo del Toro, Pinokkió animációs filmjét

A Netflix hozza el nekünk Guillermo del Toro, Pinokkió animációs filmjét

A Víz érintése és a Faun labirintusa, Oscar-díjas rendezője évek óta szeretné vászonra vinni saját vízióját Pinokkió történetéről. A forgatókönyv már rég készen van, amit del Toro, Matthew Robbins-szal (Mimic, Bíborhegy) közösen írt. A mexikói direktor természetesen a rendezői teendőkből is kivenné a részét, melyben Mark Gustafson, a stop motion technika egyik nagy ismerője is a segítségre lenne. A Pinokkió ugyanis ezzel a manapság egyre ritkábban használt, ugyanakkor nagyon látványos és aprólékos technikával készülne. A forgatás pedig hamarosan kezdetét is veheti, miután a Netflix végre felkarolta a produkciót. Erről mesélt most del Toro egy interjúban:

Egyik művészeti ág sem volt akkora hatással az életemre és a munkáimra, mint az animációs film és egyik karakterhez sem fűz mélyebb érzelmi kötődés, mint Pinokkióhoz. A mi filmünkben Pinokkió egy ártatlan lélek, aki elveszett és apa nélkül maradt egy olyan világban amit nem ért. És egy olyan rendkívüli utazásba csöppen, ami apja megtalálása és a világ megértése felé irányul. Amióta csak az eszemet tudom szerettem volna elkészíteni ezt a mozit.

Legalább annyira imádjuk del Toro munkásságát, mint a stop motion technikával készült animáció filmeket, így az egyelőre csak Pinokkió (Pinocchio) névre keresztelt alkotás már most az egyik legjobban várt filmmé avanzsálódott nálunk, habár a bemutató dátumáról egyelőre semmi biztosat sem tudni.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB