fbpx
7.4 C
Budapest
szombat, január 23, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek A nemzet aranya-filmek rendezője elárulta, hogy miért nem készült el a harmadik...

A nemzet aranya-filmek rendezője elárulta, hogy miért nem készült el a harmadik rész

A Nemzet aranya első és második része Nicolas Cage karrierjének egyértelműen legsikeresebb darabjai voltak. Az első rész 100 milliós költségvetés mellett 345 milliót termelt, a folytatás pedig 457 milliót, amik igen csak korrekt számok lennének még ma is nem, hogy 10 évvel ezelőtt. A filmeket gyártó Touchstone stúdió – amely a Disney fennhatósága alá tartozik – azonban úgy érezte, hogy ez nem elég és a sokáig tervezett harmadik részt végül nem finanszírozták meg. Jon Turteltaub jelenleg legújabb alkotását, a Jason Statham főszereplésével készült Meg – Az őscápa című filmet promotálja világszerte. Az egyik ilyen sajtóeseményen pedig természetesen neki szegezték a kérdést, hogy miért nem készült el a Nemzet aranya harmadik része. A rendező pedig készséggel válaszolt erre a kérdésre:

Amikor a Nemzet aranya első része elkészült még jobban finanszíroztak hasonló alkotásokat. A probléma a harmadik résszel az volt, hogy a Disney úgy érezte, hogy nem érné már meg belefektetniük és inkább más filmjeikbe invesztálták a harmadik epizód elkészítéséhez szükséges összeget, mert véleményük szerint azok sokkal jobban megtérülnek majd. Erről ma is azt gondolom, hogy tévesen ítélték meg a helyzetet. Ezzel nem bántani akarom őket, mert elismerem, hogy remek filmeket készítenek, de az is biztos, hogy nem ismerték fel a Nemzet aranya 3-ban rejlő lehetőségeket, amit az internet népe egy emberként hosszú éveken át követelt.

A rendező azt is elmondta, hogy a harmadik film forgatókönyve már közel kész állapotban volt, amikor a stúdió végül mégis nemet mondott a produkcióra. Valamint azt is, hogy a Disney döntésében közrejátszhatott az is, hogy akkoriban indult útjára a Marvel-moziuniverzum, továbbá a két film főszereplője, Nicolas Cage addigra már kezdett egyre jobban lecsúszni és már közel sem volt akkora box office tényező, mint a 2004-es első és a 2007-es második rész idején.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB