fbpx
-0.3 C
Budapest
csütörtök, január 28, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek A Mission: Impossible - Utóhatás sikere bemutatójának második hetében is töretlen

A Mission: Impossible – Utóhatás sikere bemutatójának második hetében is töretlen

Múlt héten a Mission: Impossible franchise hatodik, Utóhatás alcímet viselő része a széria eddigi legjobb nyitányát produkálta 61 millió dollárral, ezzel lataszítva a korábbi csúcstartó Mission: Impossible II-t (57 millió) a dobogó legfelsőbb fokáról. Olyan szempontból nem meglepő ez a fokú érdeklődés, hogy a kritikusok egytől egyik ódákat zengtek a produkcióról és a nézők is egészen el voltak ájulva Tom Cruise legújabb lehetetlen küldetését látván. Ennek köszönhetően az Utóhatás a széria legjobb, második hétvégi bevételeinek címét is magának tudhatja, miután a hétvégén 35 millió dollárnyi összértékben ültek be rá az amerikaiak. Így a tengerentúlon 124, a világ többi részével együtt pedig már 330 miliónál jár, a hatodik Mission: Impossible mozi.

A második helyen ezúttal meglepő módon egy élőszereplős Disney alkotás, a Barátom, Róbert Gida nyitott 25 millió dolláral, ami ugyan 6 millióval kevesebb, mint amit az elemzők előzetesen jósoltak, de ennek ellenére koránt sem rossz eredmény ez. Persze akkora siker közel sem lesz belőle, mint a Dzsungel könyve, vagy a Szépség és a szörnyeteg című klasszikusok feldolgozásából. A harmadik helyen, a Magyarországon is forgatott, A kém, aki dobozt engem című alkotás nyitott, 12.5 millióval. A Fekete Párduc pedig habár már lassan fél éve annak, hogy a mozikba került, népszerűsége mégis töretlen. A Top 10-be természetesen már nem fért bele pár ezer dolláros bevételével, de ahhoz ez is elég volt, hogy Amerikán belüli bevétele átlépje a 700 millió dollárt. Ekkora bravúrra pedig csak két filmnek – Avatar és Star Wars VII. – Az ébredő Erő – sikerült a mozitörténelem során.

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB