fbpx
2.2 C
Budapest
szerda, január 20, 2021
Kezdőlap Filmsomnia Hírek A Meg - Az Őscápa rendezőjét előre figyelmeztették, hogy nem lesz könnyű...

A Meg – Az Őscápa rendezőjét előre figyelmeztették, hogy nem lesz könnyű dolga a víz alatti felvételekkel

A filmproducerek és a filmes közhelytársak szerint, ha egy forgatáson hatékonyan akarnak dolgozni, akkor gyerekek és kutyák alkalmazásától mindenképpen tartózkodni kell. De Jerry Bruckheimer-nek van még egy titka, amit meg is osztott barátjával, Jon Turteltaubbal, A nemzet aranya-filmek rendezőjével.

Jerry egyszer azt tanácsolta, hogy kerüljem a víz alatti forgatást!

Mesélte az újságíróknak Jon Turteltaub, aki nem hallgatott a jó tanácsra, és elkészítette a Meg – Az őscápa című filmet. Pedig Bruckheimer, A Karib-tenger kalózai készítése közben alaposan megtanulta milyen nehézségekkel jár a vízi és víz alatti jelenetek elkészítése. És erről már Turteltaub is megbizonyosodott:

Víz alatt minden lassabb, nehezebben irányítható… a Meg forgatása közben sokszor megszólalt a fejemben Jerry hangja, és azt mondta: „Ugye én megmondtam!” De közben élveztem is a helyzetet: a vízből bármikor előbukkanhat bármi… mindig vár a nézőre egy újabb meglepetés. Ami pedig az óceánban vagy a stúdió óriásmedencéjében megoldhatatlannak bizonyult, azt utólag tettük be vagy javítottuk fel: ebben a filmben 2600 snitt van, és abból 2000-ben használtunk digitális trükköt. Szerintem, ez Guiness-rekord.

Hazai bemutató: 2018. augusztus 9.
Forrás: InterCom

Németh Gergő
Németh Gergő
Lelkes amatőrből lett filmkritikus, aki nem csak nézi a filmeket és ír róluk, de gyűjti is azokat. Az Artsomnia oldalán eddig közel 2000 cikk fűződik a nevemhez és reméljük a jövőben ez a szám csak nőni fog. Kedvenc filmek: Harcosok Klubja, Kontroll, Drive - Gázt!, A bárányok hallgatnak, Hetedik, Space Jam, Harry Potter-sorozat... Instagram: https://www.instagram.com/tattooedmoviecollector/
Hírdetés

LEGNÉPSZERŰBB